Politică

ACL reclamă faptul că la mai multe secţii de votare din Cluj-Napoca au apărut grupuri “masive” de votanţi din alte judeţe

Reprezentanţii ACL Cluj au reclamat faptul că la nivelul a cinci secţii de votare din Cluj au apărut grupuri masive de votanţi din alte localităţi, votanţi care s-au înscris pe listele suplimentare.

“În urma analizei făcute la ora 12, ACL Cluj a identificat următoarele probleme la nivelul municipiului Cluj-Napoca în cadrul desfăşurării primului scrutin al alegerilor prezidenţiale de astăzi, 2 noiembrie. Astfel, la nivelul a cinci secţii de votare au apărut grupuri masive de votanţi din alte localităţi, votanţi care s-au înscris pe listele suplimentare. De asemenea, au fost identificate 16 secţii de votare unde s-a solicitat urna mobilă pentru peste 50 de votanţi pe fiecare secţie. La verificarea efectuată la solicitarea expresă a reprezentanţilor ACL din secţiile de votare s-a dovedit că majoritatea acestor cereri au fost acceptate de către preşedinţi în condiţii ilegale. De exemplu, la nivelul unei secţii, din 260 de cereri luate în considerare de către preşedintele secţiei, s-au dovedit a fi valabile doar 219”, spun reprezentanţii ACL.

ACL Cluj mai spune că la nivelul a 33 de secţii de votare, preşedinţii acestora refuză eliberarea copiilor de pe listele suplimentare de vot, “cu toate că decizia BEC îi obligă să elibereze aceste liste reprezentanţilor ACL, pentru identificarea unor posibile cazuri de vot multiplu”.


Reprezentanţii ACL Cluj nu au înregistrat aceste plângeri la Biroul Electoral Judeţean pentru verificare.

Întrebaţi despre ce secţii de votare este vorba, reprezentanţii ACL Cluj au precizat că este vorba despre toate secţiile de votare din cartierul Zorilor.


“La toate secţiile de votare din cartierul Zorilor au apărut grupuri de persoane din alte judeţe care au votat, este vorba, din câte am aflat, de tot felul de grupuri aflate la diverse seminarii în Cluj-Napoca. Mai mult, oamenii care fac exit poll-uri pentru IRES au votat pe listele suplimentare”, spun membrii ACL Cluj.

abonare newsletter