Politică

Băsescu: Va fi un congres la PMP după alegeri, dar nu cu mine candidat la preşedinţia partidului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că PMP va avea un Congres după alegerile prezidenţiale, dar nu cu el candidat la şefia acestei formaţiuni.

”Va fi un congres la PMP, dar nu cum mine candidat la preşedinţia partidului”, a spus Băsescu la Adevărul Live, adăugând că este nevoie de ”un alt fel de partid, care să nu aibă agăţate compromisuri urâte”.

El a precizat că tipul acesta de ”comprimisuri grosiere” pe care şi el le-a făcut, nu mai trebuie făcute, adăugând că PMP trebuie să fie ”un partid care să ia rezultatul alegerilor ca pe o realitate politică, care să facă alianţe poltiice morale”.


”Şi alianţa cu PSD a PDL, nu pot să spun că nu am susţinut-o, dar a fost de asemenea o soluţie politică în care m-am iluzionat că vom avea majoritatea pentru revizuirea Constituţiei şi s-a dovedit o alianţă toxică. România are nevoie de un parttid nou, PMP, un partid nou, care abia s-a aşezat”, a susţinut Traian Băsescu.

El a ţinut să menţioneze că ”trebuie creată o structură de selectare a oamenilor care intră în politică şi care să aibă convingerea că fac un alt fel de politică”.


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, înaintea plecării la Consiliul European, că a doua zi după terminarea mandatului va deveni membru al Partidului Mişcarea Populară şi că intenţia sa este de a construi un partid nou, pentru ca în 2016 românii să aibă "o alternativă curată".

abonare newsletter