Politică

Traian Băsescu: VICTOR PONTA a fost ofițer al SIE în perioada 1997 - 2001

Președintele Traian Băsescu a declarat luni seara, în cadrul unei emisiuni de pe Realitatea TV, că Victor Ponta este ofițerul-acoperit care se află în cursa prezidențială, la care s-a referit înainte de începerea campaniei electorale pentru Preşedinţia României.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seara, că premierul Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997 şi 2001. Şeful statului a spus că unul dintre candidaţi trebuie să recunoască că este ofiţer acoperit, pentru că altfel, "îi va rânji în faţă fostul şef".

"Îi va rânji, când va fi preşedinte. Că îi rânjeşte acum, când este prim-ministru, încă mai merge", a declarat Băsescu.


"Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE", a anunţat preşedintele, precizând că acest lucru arată şi "saltul lui"."A fost, în perioada 1997-2001, ceea ce explică şi propulsarea lui de la Parchetul de la Judecătoria de sector direct în Parchetul General. Nu este nicio bombă, este o realitate pe care eu sunt gata să o demonstrez", a mai adăugat Traian Băsescu.

Teodor Meleşcanu, complicele

Șeful Statului a mai spus că Teodor Meleşcanu este complice adăugând că este dezamăgit de comportamentul său. „Teodor Meleșcanu e complice la asta. Total. La un moment dat a fost un senator PSD care a făcut o interpelare. Mi s-a părut cam exotic. De ce, nu am crezut? Pentru că dădea perioada, iar în acea perioadă, Victor Ponta era procuror. Iar conform Constituției României, activitatea de procuror este incompatibilă cu orice altă activitate. Aici a făcut o greșeală și serviciul că l-a recrutat. Un om pe care l-am numit politic, domnul Meleșcanu, a ajuns să facă un astfel de joc, târâind Serviciul într-un asemenea caz. Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleșcanu. Asta a afectat încrederea mea în conducerea Serviciului”.


Cât despre o posibilă retragere a premierului Victor Ponta din cursa pentru Preşedinţie, Băsescu a declarat că nu crede acest lucru. „Nu se va retrage, de ce să se retragă? Nu puteţi alege aşa un preşedinte! Este problema dumneavoastră, eu în niciun caz nu-l voi vota. Nu tot electoratul de stânga este fără principii. Nu mă deranjează!”, a spus preşedintele României.

Ultimele Stiri
abonare newsletter