Politică

Elena Udrea a participat la aniversarea eliberării Clujului. Boc, alături de PMP

Candidatul la preşedinţia României Elena Udrea a participat sâmbătă la ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la eliberarea Clujului în al Doilea Război Mondial. La eveniment a fost prezent şi primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc care, la depunerea de coroane nu s-a alăturat delegaţiei ACL, ci a preferat să se alăture delegaţiei PMP.

Gestul vine în contextul în care Emil Boc este încă membru PDL. În acelaşi timp, primarul municipiului Cluj-Napoca este şi membru al Fundaţiei Mişcarea Populară.

Boc s-a declarat, în repetate rânduri, susţinător al Elenei Udrea la preşedinţie, în urmă cu o lună, semnând, chiar la Cluj lista de susţinere a candidaturii acesteia la preşedinţie.


La momenrtul anunţului privind susţinerea Elenei Udrea la preşedinţie, mai mulţi lideri PDL i-au cerut demisia din partid, însă Boc nu a făcut deocamdată niciun anunţ în acest sens, deşi ordonanţa Guvernului Ponta privind migraţia aleşilor locali  îi dă posibilitatea să renunţe la PDL şi să treacă la un alt partid, fără să-şi piardă mandatul.

Pe de altă parte, PDL urmează să dispară în mod oficial de pe scena politică, după ce Tribunalul Bucureşti a acceptat fuziunea prin contopire a Partidului Naţional Liberal cu Partidul Democrat Liberal, iar noua formaţiune se va numi PNL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter