Politică

PNL Cluj: PSD Cluj şi Guvernul Ponta vor să arunce pe fereastră peste 1 milion de euro bani publici, prin organizarea separată a alegerilor

Liberalii clujeni se declară „consternaţi“ de declaraţiile liderilor politici locali ai PSD Cluj, care nu doresc organizarea alegerilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean odată cu turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din România. Reprezentanţii PNL Cluj subliniază că o asemenea decizie a Guvernului Ponta, de separare a celor două momente electorale, ar echivala cu o risipă de peste 1 milion de euro, deci cu o trădare a interesului public, în condiţiile în care nevoile actuale ale judeţului Cluj sunt atât de mari.

Liberalii clujeni consideră că data cea mai firească din punct de vedere politic, realistă din punct de vedere administrativ şi judicioasă din perspectivă bugetară, în vederea organizării alegerilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj, este 16 noiembrie a.c.

„O serie întreagă de cheltuieli administrative legate de organizarea acestui scrutin ar fi astfel reduse, prin asocierea cu alegerile prezidenţiale. Pregătirea secţiilor de votare, asigurarea pazei şi ordinii în ziua votului, participarea mai mare la vot a alegătorilor clujeni etc. sunt doar câteva din argumentele cuplării celor două procese electorale în aceeaşi zi. Pe de altă parte, se pare că PSD cunoaşte bine aceste argumente ale asocierii alegerilor, din vreme ce pe 25 mai 2014, odată cu alegerile europarlamentare, Guvernul PSD a organizat şi alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş“, a decclarat preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară.


Astfel, PNL Cluj cere liderilor PSD Cluj şi Guvernului Ponta să respecte banul public şi alegătorii clujeni, să nu sfideze logica şi bunul simţ al procesului democratic local şi să nu împingă în sezonul sărbătorilor de iarnă alegerile pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. „Aceste alegeri trebuie organizate în termen de 90 de zile de la vacantarea postului, deci până la începutul lunii ianuarie 2015. Desfăşurarea alegerilor prezidenţiale pe 16 noiembrie reprezintă, în mod evident, o oportunitate care poate duce la economisirea fondurilor bugetare necesare alegerilor pentru conducerea forului administrativ judeţean“, mai spune Nicoară.

abonare newsletter