monitorulcj.ro Menu
Politică

Un senator PNL iniţiază ”Legea tăcerii”. Primul articol: ”Prim-ministrul este statul. Indubitabil!"

Senatorul PNL Cristian Bodea a depus, luni, o iniţiativă legislativă intitulată ”Legea tăcerii”, cu prevederi precum ”premierul este statul”, ”ordonanţele de urgenţă sunt mai presus de lege” sau ”ministrul este mai presus de parlamentar”, liberalul spunând că vrea să tragă un semnal de alarmă.

Legea iniţiată de senatorul PNL prevede, în forma înregistrată luni la Biroul Permanent al Senatului, că premierul şi Guvernul devin principala putere a statului, relatează Mediafax.

Proiectul cuprinde zece articole, primul fiind ”Prim-ministrul este statul. Indubitabil!”.


Următoarele articole sunt în aceeaşi notă: ”Ministrul ştie mai bine! Prim-ministrul, cel mai bine!”; ”Ministrul este mai presus de parlamentar. Mult mai sus!”; ”Parlamentarul are obligaţia să ridice mâna. Şi dreptul să tacă!”.

Ministerul pentru relaţia cu Parlamentul devine Ministerul pentru controlul Parlamentului, parlamentarii nu pot iniţia proiecte legislative fără a cere voie ministrului pentru controlul Parlamentului, acesta având şi dreptul de a scoate orice parlamentar recalcitrant din sala de plen, sunt alte prevederi cuprinse în proiectul depus de senatorul liberal la Biroul Permanent.


Celelalte articole stabilesc că: ”Guvernul conduce numai prin Ordonanţe de Urgenţă. Fără număr!”; ”Ordonanţele de Urgenţă sunt mai presus de lege. Mult mai sus!” şi ”Guvernul poate dizolva Parlamentul prin Ordonanţă de Urgenţă”.

Expunerea de motive a iniţiativei legislative menţionează: ”Pentru că aşa doreşte domnul Ponta!”.


”Am vrut să protestez şi să trag un semnal de alarmă faţă de disctatura guvernamentală pe care ţine domnul Ponta să o impună în continuare. Practic, acestea sunt ideile pe care le are domnul Ponta în cap, împreună cu Ilie Sârbu şi cu domnul Zgonea. E clar, după cum se comportă şi după cum tratează Parlamentul. Altfel, nu ar conduce ţara prin ordonanţe de urgenţă şi nu ar respinge absolut tot ce se face în Parlament”, a declarat Bodea pentru MEDIAFAX, solicitat să-şi explice gestul depunerii acestei iniţiative legislative.

Întrebat dacă iniţiativa al cărei autor este o va şi vota, senatorul a răspuns: ”Nu cred că va ajunge la vot. Dar nu, nu o voi vota. O vor vota pesediştii”.