Politică

Klaus Iohannis şi-a lansat candidatura la alegerile prezidenţiale. Sloganul de campanie: “România lucrului bine făcut”

Mitingul ACL pentru lansarea candidaturii la Preşedinţie a lui Klaus Iohannis a început, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, cu intonarea imnului naţional, participanţii la eveniment purtând pancarte cu mesaje de susţinere a candidatului Alianţei, steguri tricolore şi ale formaţiunii politice.

UPDATE DECLARAŢII

Klaus Iohannis: „Despre ce sunt alegerile: vrem încă 5 ani de scandal sau un preşedinte care vine cu viziune? Vrem democraţie sau lăsăm totul în mâna unui singur partid?”


Klaus Iohannis: „Îi provoc pe contracandidaţii mei la o campanie serioasă”

Klaus Iohannis: „Nu este uşor. E un moment special pentru mine. Nu m-am gândit că eu un profesor de liceu cu nume de neamţ că voi fi aici în faţa a zeci de mii de oameni entuziaşti. Este o onoare şi o mare responsabilitate. Pornesc în această bătălie cu încredere şi convingere. Forţa mea este forţa voastră, viziunea mea este viziunea voastră, iar victoria mea va fi victoria voastră”


Vasile Blaga: „De fiecare dată când îţi propui un mare proiect e să-ţi convingi propria familie. Prezenţa dvs aici arată că marea familie a ACL crede în proiectul Klaus Iohannis. Proiectul nostru este despre România care trebuie să convingă prin fapte. ACL vă propune candidatul etalon al lucrului bine făcut, Klaus Iohannis”

Cătălin Predoiu: „A privi înainte e o datorie. Să privim înainte către victoria lui Klaus Iohannis. Noi avem curajul să spunem toate fărădelegile pe care regimul Ponta le-a făcut României”


Ludovic Orban, despre PSD: „Oameni buni, le este frică pentru ceea ce au făcut. Le este frică de voi, de toţi oamenii liberi din ţara asta, pentru că suntem mai mulţi decât ei. Le este frică pentru că vor pierde alegerile prezidenţiale. Vă pun o întrebare: Vă este frică de ei? Azi pornim bătălia pentru România. Arătaţi-le celor care le este frică că în România nu a murit credinţa, tot ceea ce e bun şi sfânt. Azi să dăm semnalul victoriei”

Mihai Răzvan Ungureanu: „Klaus Iohannis este preşedintele pe care îl aşteptăm de 25 de ani. Avem nevoie de un preşedinte care să reprezinte România, care să nu fie doar auzită, ci şi ascultată”.


Pe muzica din filmul „Ultimul mohican” a fost lansat şi sloganul campaniei „România lucrului bine făcut”

Gheorghe Falcă, primarul Aradului: Nu este o luptă între dreapta şi stânga, ci între bine şi rău, între minciună şi adevăr.


UPDATE

Mitingul ACL organizat în faţa Guvernului a început chiar la ora 11.00, aşa cum era programat, "gazdă" a evenimentului fiind cântăreţul Aurelian Temişan.

Temişan a încercat să-i anime pe simpatizanţii celor două partide veniţi unii de ore bune în Piaţa Victoriei, el trecând în revistă filialele locale şi întrebându-i pe participanţi dacă sunt "energici" şi pregătiţi de lansarea candidatului lor la prezidenţiale.

Acesta i-a introdus apoi pe scenă pe liderii PDL şi PNL, Vasile Blaga şi Klaus Iohannis, "împreună în marea luptă".

În deschiderea lansării, secretarul general al PPE Antonio Lopez a susţinut că „Victor Ponta nu poate şi nu trebuie să devină preşedintele României Europene”, spunând că premierul nu a demonstrat decât că minte bine.

Programul lu Iohannis

Candidatul Alianței Creștin-Liberale (ACL) la Președinție, Klaus Iohannis, își lansează candidatura sâmbătă în cadrul unui miting în Piața Victoriei din București iar luni, la Palatul Parlamentului, își va prezenta oficial programul "România lucrului bine făcut".

Potrivit unui comunicat de presă remis de ACL, mitingul de lansare a candidaturii lui Iohannis la prezidențiale va începe la ora 11,00 și este preconizat să dureze în jur de 90 de minute.

Vineri noaptea, membrii ACL din Cluj au plecat spre Bucureşti cu trei autocare, dar şi cu maşini proprii. În jur de 1000 de membrii ai PNL Cluj şi PDL Cluj sunt la Bucureşti şi participă la mitingul organizat de Klaus Iohannis în Piaţa Victoriei.

Klaus Iohannis și-a depus sâmbăta trecută candidatura la Biroul Electoral Central, unde a adus peste 2.000.000 de semnături.

"Mulțumesc celor peste 2.200.000 de alegători care au semnat pentru mine. Este un număr impresionant de semnături care s-au adunat în doar câteva săptămâni, într-un timp record. Acum a venit vremea faptelor. Oamenii mă cunosc, sunt mai puțin un om al vorbelor și mai mult un om al faptelor. Vreau să candidez pentru a face altfel de politică, mai puțin spectacol, mai puțină gălăgie, mai multe soluții pentru oamenii, pentru România", a declarat Iohannis la BEC.

El a spus că are în spate echipa ACL și speră ca, pe parcursul campaniei, la cele 2.200.000 de semnături să se mai adune și alți oameni care vor să meargă pe același drum cu el.

"Eu nu am în spate niciun fel de grupuri de interese, niciun fel de trusturi, niciun fel de instituții. Eu am în spate echipa Alianței Creștin-Liberale și cei peste 2.200.000 de alegători care au semnat pentru mine", a arătat Iohannis.

La miting vor vorbi prim-vicepreşedintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PDL), secretarul general al PNL, Marian Petrache.

Ieri, Parchetul General a închis dosarul în care Klaus Iohannis era acuzat de conflict de interese, după ce, în calitate de primarul al Sibiului a semnat un contract cu o tipografie a Forumului Democrat al Germanilor, formaţiune pe care tot el o conducea.

Pe 30 septembrie este termen la Curtea Supremă într-un alt dosar, în care ANI cere declararea stării de incompatibilitate pentru Klaus Iohannis. Decizia judecătorilor l-ar putea împiedica pe şeful ACL să îşi continue cursa pentru Cotroceni.

Liderii ACL se află pe o scenă amplasată chiar în faţa Guvernului. De asemenea, în Piaţa Victoriei vor fi montate ecrane pe care se va retransmite live evenimentul.

Organizatorii spun ca lansarea va fi "un eveniment clasic de campanie", în care Klaus Iohannis va vorbi la finalul evenimentului.Înaintea candidatului ACL, va susţine un discurs preşedintele PDL, Vasile Blaga, şeful de campanie al lui Iohannis.

La eveniment participă şi Antonio Lopez Isturiz, secretarul general al PPE, din care fac parte cele două formaţiuni.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter