monitorulcj.ro Menu
Politică

Gheorghe Funar şi-a depus candidatura la BEC

Gheorghe Funar, candidat la alegerile prezidenţiale, şi-a depus în această seară candidatura la Biroul Electoral Central (BEC).

Anterior, el a declarat că a strâns 230.000 de semnături, precizând că îşi va depune candidatura la 21.00, cu exact trei ore înaintea expirării termenului legal în care pot fi depuse candidaturi pentru alegerile prezidenţiale, informează RomaniaTV.net.

„Ne-am programat pentru deseară, la ora 21:00. Am strâns puţin peste 230.000 de semnături, mai trebuie să centralizeze colegii mei ultimele semnături venite din teritoriu", a explicat Funar.
 
Funar a declarat că va contesta candidaturile lui Corneliu Vadim Tudor şi Kelemen Hunor. „Am aflat pe surse că Vadim n-are semnăturile necesare şi e negru de furie. Oricum, dacă se va înscrie, îi voi contesta candidatura, pentru că el nu poate candida din partea PRM, nefiind nici măcar membru PRM. De asemenea, de îndată ce va fi validată şi va fi publicată pe site-ul BEC, voi contesta şi candidatura lui Kelemen Hunor. La momentul respectiv vom face publice şi cele şapte, opt pagini de argumente, cu nerespectări ale Constituţiei şi Legii Electorale", a precizat Funar.