Politică

Vasile Blaga: Iohannis nu are nevoie să se manifeste ca Băsescu sau ca Ponta

Vasile Blaga spune despre Klaus Iohannis că nu are nevoie să se folosească de minciuni sau să fie laș așa cum este Victor Ponta pentru a ajunge președinte al României.

Liberalul Klaus Iohannis este un politician care nu are nevoie de un limbaj agresiv pentru a-și susține ideile în spațiul public, acest lucru deosebindu-l de politicieni precum Traian Băsescu sau Victor Ponta, a afirmat la Pitești, președintele PDL, Vasile Blaga. „Klaus Iohannis este un model. El nu are nevoie să se manifeste ca Băsescu sau ca Ponta, nu are nevoie să înjure pentru a-și sprijini punctele de vedere, nu are nevoie să se coboare în mocirlă, cum spune Băsescu, sau în cocina cu porci, cum spune Ponta. Este un om delicat, elegant, care spune ferm ceea ce are de spus”, a susținut liderul democrat-liberal în discursul ținut la școala politică a femeilor din Alianța Creștin-Liberală (ACL).

El a făcut un apel către membrii ACL să se implice total în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, pentru a asigura victoria lui Klaus Iohannis. „Nu putem lăsa la Cotroceni un om ca Victor Ponta. Că e mincinos, știe tot neamul. Că e laș, ați văzut ce i-a făcut lui Tăriceanu acum vreo săptămână. L-a trimis pe fraierul de Tăriceanu să ceară suspendarea lui Băsescu și când a văzut că poporul nu prea ar vrea, l-a lăsat în offside. Deci nu avem nevoie să lăsăm un om iresponsabil să conducă România, căci despre asta este vorba”, a afirmat Blaga.


Președintele PDL l-a mai acuzat pe Victor Ponta că se pregătește să fraudeze alegerile, prin subordonarea unor instituții ale statului, dar și că a suspendat aplicarea legii privind statutul aleșilor locali pentru a permite PSD „să-și facă plinul de primari”. „Nu poate ajunge președinte al României un astfel de om, care va fi în stare să suspende pentru vreo două ore și Codul penal, să-l scape pe Nicolescu de pe aici, să-l scape pe Bunea Stancu de la Brăila, să scape duetul celebru de la Constanța, Mazăre-Nicușor, să-l scape pe Duicu de la Mehedinți. De aceea am mare încredere în forța ACL, a marelui partid de centru-dreapta, că avem cel mai bun candidat cu care pornim în luptă. Ponta va putea să mănânce floricele și în turul doi, nu numai în turul întâi al alegerilor prezidențiale”, a mai spus Vasile Blaga.

Liderul liberal Klaus Iohannis, candidatul desemnat de Alianța Creștin-Liberală pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie, își va depune astăzi, la Biroul Electoral Central, dosarul de înregistrare a candidaturii sale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter