Politică

Candidatura lui Iohannis în pericol? Vezi ce a cerut ANI astăzi.

Candidatul Alianței Creștin Liberale (PNL - PDL) la președinția României urmează să-și depună sâmbătă dosarul de candidatură la Biroul Electoral Central.

Agenția Națională de Integritate a cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție să fixeze termenul de judecată pentru 33 de dosare de incompatibilitate, printre care și cel al primarului Sibiului, Klaus Iohannis, informează B1 TV.

Klaus Iohannis este și președinte al Partidului Național Liberal și candidatul Alianței Creștin Liberale (PNL - PDL) la președinția României și urmează să-și depună dosarul de candidatură la Biroul Electoral Central sâmbătă.


Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Alina Gorghiu, a declarat pentru Hotnews că nu are niciun fel de emoție în privința candidaturii lui Klaus Iohannis și nici în privința deciziei ÎCCJ, care analizează aspecte procedurale. „Fondul a fost judecat, ÎCCJ nu va putea să dea altă soluție decât cea de la Curtea de Apel Alba (care a pronunțat o sentință de achitare - n.r.)”, a declarat Gorghiu.

În 24 aprilie 2013, Agenția Națională de Integritate anunța că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află într-o situație de incompatibilitate întrucât este și reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acționarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu (din 5 august 2010), respectiv a SC Piețe SA (din 30 aprilie 2009). Iohannis a câștigat în luna septembrie procesul intentat ANI, dar sentința a fost atacată cu recurs.

Ultimele Stiri
abonare newsletter