Politică

Organizația municipală a PNL Cluj: Tinerii șomeri, lăsați fără job-uri de Guvernul Ponta

Organizația muncipală PNL Cluj cere premierului Victor Ponta să nu ducă țară în pragul dezastrului economic prin cumularea pensiei cu salariul în cazul persoanelor active deoarece „nu este nici moral nici corect să răpești șansa persoanelor active din această țară de a munci”.

PNL PNL

„Organizația muncipală a PNL Cluj cere în mod public premierului Victor Ponta să nu repete greșelile din trecut și să nu ducă țară în pragul dezastrului economic. Le recomadăm deputaților de marcă ai social-democraților care au inițiat această măsură a cumulării pensiei cu salariul să împartă mai bine găleți electorale pensionarilor decât să se joace cu viitorul tinerilor din această țară. Nu este nici moral nici corect să răpești șansa persoanelor active din această țară de a munci, doar pentru ca aceeași guvernanți să ascundă faptul că sunt incapabili să le asigure vârstnicilor un trai decent, prin plata pensiilor.

Potrivit preşedintelui PNL Cluj-Napoca Dan Tarcea, rata șomajului în rândul tinerilor a trecut de pragul de 25%, „iar actualii guvernanți ignoră și faptul că aceasta a crescut alarmant în ultimele luni ale anului„ și acuză guvernul că „nu este preocupat să creeze locuri de muncă pentru tineri, chiar dacă are nominalizate și fonduri în bugetul de stat în acest sens„. În schimb PSD-ul lui Victor Ponta își canalizează energiile înspre măsuri populiste, fără șanse de a produce efecte în economia reală. „Acum a venit rândul pensionarilor să fie omeniți, în prag de campanie electorală, de către PSD”.


„Camera Deputaților a reușit performanța să revoce o măsură a Guvernului precedent care a interzis cumularea veniturilor pentru pensionarii care aveau o pensie egală sau mai mare cu salariul mediu pe economie. Fără un calcul asupra impactului acestei măsuri asupra economiei, parlamentarii PSD și-au dat mâna, au inițiat și votat încă o pomană electorală. Dacă legea va fi promulgată, pensionarii au mână liberă să se angajeze la stat sau la privat și să realizeze venituri suplimentare, ceea ce înseamnă că PSD diminuează șansele ca populația activă, tinerii fără experiență și șomerii să se integreze pe piața muncii” se arată într-un comunicat remis presei de Organizația muncipală a PNL Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter