monitorulcj.ro Menu
Politică

Miniştrii lui Ponta fac gafă după gafă

Zilele trecute, ministrul Transporturilor Ioan Rus spunea, făcând o glumă sinistră, că „primarului ungur de la Cluj i-a dat un microbuz cu defecţiuni la frânare“. La o zi după gafa acestuia, un alt ministru a gafat monumental. Titularul de la Educaţie, Remus Pricopie, crede că Remus şi Romulus au fost crescuţi de o vulpe.

Ministrul Educaţiei Remus Pricopie este recunoscut de altfel, pentru astfel de „scăpări“. Pricopie a fost întrebat în ce oraş s-au născut Romulus şi Remus, cei doi întemeietori ai Romei, răspunzând că nu ştie dacă s-au născut într-un oraş anume, ei fiind găsiţi în pădure şi crescuţi de o vulpe. În realitate, potrivit legendei, Romulus şi Remus au fost crescuţi de o lupoaică. Ministrul s-a corectat, după ce moderatoarea emisiunii i-a atras atenţia. Toți cei contactaţi de Monitorul de Cluj în legătură cu acest subiect- analişti, sociologi sau politicieni- au considerat gafa atât de ridicolă încât nu merită comentată. 

Lupoaică sau vulpe?

Discuţia dintre ministrul Educaţiei şi jurnalistul Digi24, pe această temă:


Jurnalist: În ce oraș s-au născut Romulus și Remus?
Remus Pricopie: Nu știu dacă s-au născut într-un oraș anume, pentru că ei au fost găsiți de cineva în padure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetățean....

Nu era vulpe, era lupoaică.
Lupoaică, da. Lupoaica nu era un cetățean ... Roma a venit după.


Un manual de clasa a patra vă contrazice, spune că cei doi s-au născut în Peninsula Iberică.
M-ați întrebat în ce oraș.

Ați răspuns corect, manualul are o problemă.


Nu este prima gafă pe care ministrul Educaţiei o face în mandatul său. Anul trecut, în perioada examenului de Bacalaureat, gramatica limbii române i-a dat de furcă lui Remus Pricopie, atunci când acesta a comentat pe marginea acuzaţiilor potrivit cărora subiectele ar fi fost postate pe internet, înainte de începerea probei. „Nu a existat subiecte. A existat decât un mesaj“, a spus atunci ministrul.

Un alt ministru, de 15 stele!

Nu ar fi primul ministru al Educaţiei care gafează jenant. În urmă cu câţiva ani, ministrul Educaţiei de atunci Cristian Adomniţei a ieşit foarte şifonat dintr-o discuţie cu câţiva elevi de clasa a cincea, din Brăila. Cristian Adomniţei a susţinut în faţa copiilor că pe steagul Uniunii Europene sunt 15 stele, şi nu 12 aşa cum este corect şi aşa cum îi spuneau şi copiii.


Încurcaţi de răspunsul ministrului, elevii s-au pus pe numărat. Şi a ieşit ca ei - 12 stele. Nici atunci, ministrul nu s-a lăsat, dând vina pe consilierii săi.

„Pentru că am avut un material, îl am şi acum pe birou şi mi-au scris că 15. Abia aştept să ajung la Bucureşti, să am o discuţie cu ai mei. Ei, ce-o să le fac, o să-i întreb câte stele sunt pe steagul Uniunii Europene şi dacă spun 15, staţi să vedeţi“, s-a explicat atunci Cristian Adomniţei.