Politică

Ministrul Agriculturii: Trebuie să continuăm să aducem cât mai aproape de satul românesc copiii de la oraș

Inițiativa Comisiei Europene de a organiza un târg tradițional în Capitală este o modalitate de a arăta bucureștenilor locul de unde vin produsele agricole și efortul făcut de fermierii români pentru obținerea acestora, consideră ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

“Felicit Comisia Europeană pentru că a adus satul românesc în mijlocul orașului. Mă bucur că agricultura stârnește atât de mult interesul celor de la oraș și consider că trebuie să continuăm să aducem cât mai aproape de satul românesc copiii de la oraș astfel încât să nu ajungem ca în alte țări unde se credea că laptele vine de la supermarket iar vaca este bou. Este un exercițiu de a arăta generațiilor viitoare de unde vin produsele agroalimentare, cum se obțin și câtă muncă trebuie depusă pentru un produs pe care îl găsim foarte ușor în supermarket și în piețe”, a arătat ministrul Agriculturii, prezent duminică la RuralFest Bucharest, eveniment organizat de Reprezentanța Comisiei Europene, informează Agerpres.

Potrivit acestuia, agricultura României a devenit tot mai inovatoare iar fermierii încep să dețină afaceri tot mai complexe și au produse cu rețete din ce în ce mai diversificate astfel încât să poată atrage consumatorul.


'Mă bucur că agricultura s-a capitalizat foarte bine. Este din ce în ce mai inovatoare. Fermierii români știu ce au de făcut pentru a avea producții din ce în ce mai mari', a menționat Daniel Constantin.

abonare newsletter