Politică

ACL cere comisie de anchetă la Cameră privind ofiţerul acoperit dintre candidaţii la Preşedinţie

Grupurile parlamentare ale PNL şi PDL din Camera Deputaţilor vor solicita conducerii acestui for legislativ constituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia printre candidaţii la Preşedinţie ar fi un ofiţer acoperit.

Liderii deputaţilor PDL şi PNL, au făcut acest anunţ, joi, într-o conferinţă de presă, arătând că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu trebuie "dezavuate în Parlamentul României" şi toţi candidaţii la Preşedinţie trebuie în perioada următoare să răspundă public la această afirmaţie extrem de gravă, informează Mediafax.

"Am făcut această conferinţă de presă pentru a exprima dorinţa grupurilor parlamentare PDL şi PNL din Camera Deputaţilor de a iniţia o comisie parlamentară de anchetă privind afirmaţiile extrem de grave ale preşedintelui Traian Băsescu cu privire la existenţa printre candidaţii la Preşedinţia României a unui ofiţer acoperit. Noi credem că aceste afirmaţii care au rămas fără răspuns trebuie dezavuate în Parlamentul României, în forul suprem al poporului şi credem că toţi candidaţii în perioada următoare trebuie să răspundă public la această extrem de gravă afirmaţie. În temeiul art. 75 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, cele două grupuri parlamentare vor iniţia marţi, în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, sub semnătura a minimum 50 de deputaţi, sesizarea privind constituirea acestei comisii parlamentare de anchetă", a precizat Tinel Gheorghe.


El a arătat că în 10-14 zile această problemă lansată în spaţiul public de către şeful statului, care este şi preşedintele CSAT "trebuie să capete răspuns astfel încât cel asupra căruia planează suspiciunea de a fi ofiţer acoperit să i se interzică dreptul de a candida la Preşedinţia României".

Ultimele Stiri
abonare newsletter