Politică

Boc despre Legea amnistiei: este corectă și morală

Fostul premier, Emil Boc, consideră morală și corectă Legea amnistiei, mai ales că aplicarea acesteia nu afectează bugetul de stat.

Emil Boc a declarat că este o atitudine corectă față de cetățeni aceea de a nu-i pune să plătească pentru o greșeală făcută de unii funcționați ai statului. “În primul rând nu se iau bani de la bugetul de stat ca să se realizeze această măsură. Acești bani nu există azi în bugetul de stat pentru că ei erau niște bani constatați de Curtea de Conturi în urma aplicării proaste a legii de către niște funcționari. Deci cetățeanul nu are o vină că a primit un beneficiu mic salarial dacă statul, prin niște funcționari, l-a calculat greșit. Iar acei bani nu se iau de undeva, deci nu afectează stabilitatea bugetară. Evident că dacă cetățenii nu din vina lor au primit niște bani nu trebuie să plătească greșelile statului”, a afirmat fostul premier.  

Amnistia fiscală pentru pensionari, mame și bugetari a fost adoptată marți. Astfel, 50.000 de pensionari, 20.000 de mame și 25.000 de bugetari vor beneficia de această lege, care le va permite să nu returneze sumele calculate greșit de către unii funcționari.

Etichete: emil boc
Ultimele Stiri
abonare newsletter