Politică

Kelemen: UDMR nu va susţine demersul lui Tăriceanu de suspendare a lui Băsescu

UDMR nu va susţine demersul lui Călin Popescu Tăriceanu de suspendare din funcţie a şefului statului, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, apreciind că ”preocuparea ar trebui să fie viitorul, nu trecutul, iar Traian Băsescu reprezintă trecutul”.

Kelemen Hunor a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că UDMR  consideră că în această campanie politicienii ar trebui să fie preocupaţi de viitor, ci nu de trecut, iar Traian Băsescu reprezintă trecutul.

”UDMR nu va susţine demersul lui Tăriceanu, nu va da nici semnături pentru a iniţia procedura de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi nu va vota în Parlament, dacă se va ajunge la un vot în Parlament. Noi considerăm că în această campanie ar trebui să ne preocupe viitorul, nu trecutul. Traian Băsescu reprezintă trecutul”,  a spus Kelemen.


Potrivit acestuia, Tăriceanu nu a anunţat UDMR despre demersul de suspendare a lui Băsescu şi nu a cerut nici părerea, nici susţinerea Uniunii.

Va fi, luni, o consultare a grupurilor parlamentare, cu Tăriceanu, iar liderii de grup ai UDMR au mandat de a spune că nu susţinem acest demers. Este un demers absolut inutil, la final de mandat. Există o grămadă de argumente pentru a nu susţine un astfel de demers, după cum există şi argumente pentru a-l susţine. Nu vorbim de o chestiune morală. Unii se gândesc că ar trebui să reparăm ce s-a întâmplat în 2012, acel vot masiv. Dar cred că nu trebuie să ne întoarcem în 2012 sau 2013, ci ar trebui să ne uităm spre 2015. Să suprapui referendumul cu alegerile prezidenţiale este o problemă cu care nu suntem de acord", a spus liderul UDMR.


El a susţinut că o suprapunere a alegerilor prezidenţiale cu un referendum legat de demiterea preşedintelui "bulversează campania electorală şi mesajele din campanie".

"Nu cred că asta este menirea noastră, în toamna lui 2014, de a ne arunca într-un război, într-o chestiune care nu are absolut nicio miză. Putem discuta unde a încălcat Constituţia preşedintele Băsescu, unde a greşit, putem discuta despre aceste greşeli care au existat, dar el va intra, timp de o lună, fără a fi la Cotroceni, într-o campanie care nu va ajuta la clarificarea proiectelor politice ale candidaţilor, ci va fi doar despre suspendarea preşedintelui, şi nu despre un proiect pentru România. Proiectele pentru România trebuie să fie pe primul loc", a subliniat Kelemen Hunor.


Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, luni, că a început demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare, atât din Senat, cât şi din Cameră, iniţiativa legată de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter