Politică

Blaga: Depunem la sfârşitul săptămânii moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat luni, la finalul şedinţei ACL, că parlamentarii PNL şi PDL vor depune la finalul acestei săptămâni moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, având ca principal subiect ordonanţa de urgenţă 55/2014 privind migraţia aleşilor locali.

”La sfârşitul acestei săptămâni o să depunem moţiunea de cenzură la adresa Guvernului referitoare la abuzurile pe care le-a făcut cu Ordonanţa de Urgenţă care favorizează migraţia politică. Vom mai depune două moţiuni simple, în Senat una pe învăţământ şi în Camera Deputaţilor pe fiscalitate”, a anunţat Blaga.

El a cerut Guvernului Ponta să dea publicităţii lista completă a documentelor prin care au fost alocate fonduri în localităţile din teritoriu.


”Să facă publică lista de alocări de fonduri, ca să vadă opinia publică cum se cumpără primarii, acolo unde reuşesc să-i cumpere, alocându-le sume de la 10 miliarde de lei vechi la 10 milioane de euro, faţă de mărimea localităţii”, a mai afirmat Blaga.

Conform Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor.


Adoptarea unei moţiuni de cenzură presupune votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Din totalul de 575 de senatori şi deputaţi, grupurile PNL şi PDL numără în prezent 186 de parlamentari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter