monitorulcj.ro Menu
Politică

Daniel Buda: „Propunerea de suspendare a preşedintelui Băsescu este de natură patologică“

Preşedintele PDL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, cataloghează declaraţiile lui Călin Popescu Tăriceanu prin care a propus o nouă suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu drept declaraţii profund iresponsabile şi de natură să decredibilizeze România în spaţiul european.

Europarlamentarul clujean consideră că premierul Victor Ponta creează un climat de instabilitate politică, aruncând în spaţiul public o temă care pătează din nou imaginea ţării noastre peste hotare.

„După ce au suspendat legea migraţiei politice şi după intenţia vădită de a suspenda Codul Penal pentru a scăpa baronii de partid de problemele cu legea, Victor Viorel Ponta intenţionează să îl suspende din nou pe preşedintele Traian Băsescu tocmai pentru a distrage atenţia de la adevăratele eşecuri ale propriului Guvern. Mai mult decât atât, cu această propunere Victor Viorel Ponta devine din nou caraghios în ochii marilor lideri europeni care, la Summit-ul NATO din această săptămână, au credibilizat România pe problemele de securitate militară în contextul conflictului dintre Rusia şi Ucraina.


Domnule Tăriceanu şi domnule Ponta, dacă tot sunteţi obişnuiţi cu acţiunile de suspendare, de ce nu începeţi să vă autosuspendaţi şi dumneavoastră din funcţiile pe care le deţineţi? Domnule Ponta, vă solicit public să respingeţi  de urgenţă această propunere iresponsabilă lansată de Călin Popescu Tariceanu“, a declarat Daniel Buda.