Politică

Liberalii clujeni îi cer lui Ponta să îşi exprime poziţia faţă de memoriul „baronului“ PSD Nicuşor Constantinescu

PNL Cluj critică gestul lui Nicuşor Constantinescu de a adresa un memoriu procurorului general al SUA, de respingere a mandatului de arestare şi extrădare.

„PNL Cluj consideră revoltătoare, nedemnă şi umilitoare, inclusiv pentru PSD şi candidatul Ponta, atitudinea preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, urmărit internaţional, care a trimis un Memoriu Procurorului General al SUA pentru respingerea cererii de arestare şi extrădare.

Liderii PSD aduc astfel grave prejudicii de imagine României şi statului de drept, fiind o ruşine şi un obstacol pentru prestigiul ţării noastre“, spun liberalii clujeni, într-un comunicat de presă.


De asemenea, ei cer urgent, pentru informarea şi clarificarea opiniei publice, comunicarea poziţiei oficiale a premierului, preşedintelui PSD şi candidatului la alegerile prezidenţiale Victor Ponta, faţă de încercarea liderului şi colegului său de partid de a se sustrage justiţiei din România. „Dacă preşedintele PSD suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa se consideră persecutat de către justiţia din România, iar Statele Unite au cerut insistent în ultima perioadă măsuri pentru întărirea justiţiei, combaterea corupţiei şi consolidarea statului de drept în ţara noastră, de ce tace acum candidatul PSD la alegerile prezidenţiale?

PNL Cluj atrage atenţia asupra pericolului pe care PSD îl reprezintă pentru statul de drept şi întărirea justiţiei din România. Puterea lui Victor Ponta se sprijină pe puterea „baronilor” centrali şi locali ai acestui tradiţional partid al clientelei. Nu se poate uita că PSD a dat ţării singurul premier condamnat definitiv la închisoare, de două ori, pentru corupţie, şi care a fost chiar mentorul politic al lui Victor Ponta. În aceste condiţii, PNL Cluj crede că Victor Ponta este dator să lămurească opinia publică, la începutul campaniei electorale pentru Preşedinţia României, asupra relaţiilor, atitudinii şi poziţiei sale faţă de „baronii” PSD“, mai spun reprezentanţii PNL Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter