monitorulcj.ro Menu
Politică

PNL laudă cooperarea României cu NATO

Președintele Partidul Național Liberal Kalus Iohannis laudă cooperarea României cu NATO și susține că orice demers făcut la nivelul Alianței Nord-Atlantice a avut la rezultat creșterea securității țării noastre, o contribuție importantă în acest sens având și armata și serviciile de informații române care au dat dovadă de profesionalism și determinare în toate misiunile NATO.

Acesta se arată mulțumit de faptul că țări aliate din cadrul NATO vor sprijini aviația militară a României „în misiunile de poliție aeriană și vor disloca personal și aparate pe teritoriul național”, acțiuni ce reprezintă un exemplu concret al eficientei cooperării la nivelul NATO.

„Armata română, serviciile noastre de informații au dat dovadă de profesionalism și determinare în toate misiunile NATO și faptul că țara noastră ar putea avea un rol important în acel proiect aliat în domeniul apărării cibernetice a Ucrainei ar reprezenta o nouă confirmare a competenței structurilor noastre din domeniul securității naționale. Ca un exemplu, să nu uităm că nu este o întâmplare că centrul de excelență al NATO în domeniul HUMINT (human intelligence) a fost înființat în România, la Oradea, încă din 2010.


Totodată, consider că, în acest context dificil pentru securitatea regiunii, țara noastră trebuie să-și asume și o creștere a bugetului pentru apărare, în opinia noastră fiind necesar un acord între toate partidele parlamentare pentru asigurarea unei finanțări de 2% din PIB pentru forțele armate pentru următorii ani”, afirmă Klaus Iohannis.

Summit-ul NATO, care începe astăzi în Marea Britanie, este important prin deciziile pe care mai ales țările est-europene le așteaptă, iar pentru România, ca stat de frontieră al Alianței, o creștere a implicării și a interesului pentru securitatea acestei regiuni înseamnă un beneficiu pentru securitatea națională.

Etichete: pnl romania