Politică

Ce spune Emil Boc despre plecarea Monicăi Macovei din PDL

Monica Macovei, care şi-a anunţat candidatura independentă la Preşedinţie, anunțat marţi, că pleacă din PDL.

Emil Boc, fostul președinte PDL a declarat, miercuri, că decizia Monicăi Macovei de a părăsi PDL este una personală și nu poate fi comentată. “Nu comentez. Este o decizie personală și ca atare nu ai ce să comentezi. Deciziile de demisie sunt întotdeauna unilaterale”, a declarat Boc.

Întrebat de jurnaliști, în cadrul unei conferințe de presă, dacă este o pierdere pentru partid, Emil Boc nu a făcut un comentariu concret. “Este o decizie personală”, a punctat fostul lider PDL.


De asemenea, în momentul în care a fost întrebat dacă Monica Macovei ar avea șanse mai mari ca independent, Emil Boc a ocolit răspunsul. “Întrebați-o pe domnia sa. Nu am evaluarea astfel încât să mă pot pronunța”, a spus fostul premier.

Președintele PDL, Vasile Blaga a spus, marți, că “nu e o surpriză pentru nimeni” faptul că Macovei a demisionat din PDL. “Nu e o surpriză pentru nimeni, nu mă bucur de plecarea nimănui, dar doamna Macovei avea de ales. Dacă şi-ar fi înscris candidatura la prezidenţiale ca independent, era radiată din partid”, a declarat Blaga. El a adăugat că nu regretă nimic pentru ce a propus partidului şi partidul a fost de acord în susţinerea Monicăi Macovei.


Marți, Monica Macovei a declarat că nu se înscrie în niciun alt partid, după demisia din PDL. ”Nu mă înscriu în niciun alt partid politic. Voi candida independent pentru funcţia de preşedinte al României pentru că sunt convinsă că românii merită un preşedinte al lor”, a declarat  Monica Macovei, citată de Mediafax. "Astăzi demisionez din PDL, nu este un gest pripit. Am reflectat la această decizie, ce se întâmplă astăzi în PDL este greşit şi din acest motiv am decis să demisionez", a mai spus Macovei.

abonare newsletter