Politică

Udrea îl aşteaptă pe Boc în PMP

După ce a semnat pentru susţinerea lui Udrea la preşedinţie, acum Emil Boc este aşteptat să se alăture celor cu care „a făcut echipă dintotdeauna“. Este mesajul transmis de Udrea fostului premier, pe principiul „îi dai un deget, îţi ia toată mâna“, pentru că oricum, „PDL nu mai există“.

Candidatul PMP la prezidenţiale, Elena Udrea, susţine că, deşi Emil Boc a spus că nu va pleca din PDL, un partid "care nu mai există", are libertatea să opteze "pentru cei cu care a făcut echipă dintotdeauna“. .

Întrebată într-o conferinţă de presă, luni seară, la Oradea, dacă va accepta o eventuală înscriere a lui Emil Boc în PMP, preşedintele formaţiunii, Elena Udrea, a răspuns că fostul premier are "libertatea să opteze pentru cei cu care a făcut echipă dintotdeauna".


"Domnul Boc a spus că nu va pleca din PDL, dar am citit acum, venind spre dumneavoastră, că deja s-a solicitat în numele PDL refacerea contractelor de închiriere pe sediile partidului pe numele PNL. Deci, mă întreb, dacă PDL nu mai există, nu cumva oamenii de bună credinţă din PDL, care gândesc ca noi, care ţin la istoria acestui partid, dacă nu cumva este corect, onest, să-şi găsească locul alături de noi? Noi nu am plecat din PDL, pentru că nu am mai crezut în oamenii aceia, ci pentru că actuala conducere, se dovedeşte în acest moment, a desfiinţat Partidul Democrat-Liberal, a pus partidul pe drumul fără întoarcere al desfiinţării sale. Deci, domnul Emil Boc a spus că nu va pleca din PDL, dar din momentul în care acest partid nu mai există, eu cred că are libertatea să opteze pentru cei cu care a făcut echipă dintotdeauna", a spus Elena Udrea, potrivit Mediafax.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, declara, în 26 august, referitor la faptul că Emil Boc o susţine pe Elena Udrea la Preşedinţie că, "dacă Emil Boc se simte atras de un alt partid, nu are decât să-şi dea demisia din PDL şi să se înscrie într-un alt partid" şi a arătat că nu este "deloc demn acest demers".


O zi mai târziu, fostul premier Emil Boc spunea că nu pleacă din PDL şi că nu a avut nicio discuţie cu Vasile Blaga în acest sens, el declarând, totodată, că Elena Udrea este un adversar redutabil pentru Victor Ponta şi că România este pregătită să aibă o femeie în funcţia de preşedinte.

Ultimele Stiri
abonare newsletter