monitorulcj.ro Menu
Politică

William Brînză, numit candidatul Partidului Ecologist Român la președinția României

William Brînză, candidatul Partidului Ecologist Român  la președinția României

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la Preşedinţie este William Brînză, fost deputat PDL, el fiind anunţat vineri de conducerea partidului într-o conferinţă de presă în tandem cu Mircea Coşea, preşedinte de onoare al PER, propus pentru funcţia de premier.

„Voi forma un tandem preşedinte-premier cu domnul Mircea Coşea", a spus William Brînză, care a precizat că şeful său de campanie va fi preşedintele PER, Dănuţ Pop, relatează Mediafax.

Brînză a arătat că va promova "o ecologie politică" şi că îşi doreşte ca diaspora să fie prezentă la votul pentru prezidenţiale.


„Voi fi un preşedinte al tuturor românilor, poziţia noastră va fi de centru", a adăugat Brînză.

La rândul său, preşedintele de onoare al PER, Mircea Coşea, propus pentru funcţia de premier, a declarat că s-a reîntors în politică la PER, după un an de absenţă, după ce a constatat "certitudinea faptului că economia României merge în jos" şi "teama pe care o are faţă de reîntoarcerea în trecut".


„Apreciez că avem de-a face cu un regim care sfidează drepturile cetăţenilor", a adăugat Coşea, care a mai spus că un alt motiv pentru care s-a reîntors în politică este deziluzia sa faţă de felul în care se comportă opoziţia în România.

„Candidatul opoziţiei este o persoană foarte scumpă la vedere şi la vorbire, nu are un program", a mai spus Mircea Coşea.


Conducerea PER speră ca William Brînză să intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale. PER promite că va face o campanie "cât se poate de românească".

William Brînză a fost deputat de diaspora al PDL, în legislatura trecută. Miercuri, el şi-a anunţat pe Facebook demisia din PDL.


Mircea Coşea a fost, de-a lungul timpului, membru al PDSR, ApR, PNL şi UNPR. El este membru PER din 2011.