Politică

Dreapta şi jocul prezidenţialelor

Alegerile prezidențiale nu reprezintă un simplu scrutin organizat din cinci în cinci ani pentru alegerea președintelui României, ci mai degrabă „o olimpiadă politică, o olimpiadă a jocurilor și a jucătorilor politici“.

Într-o analiză a prezidenţialelor, contributors.ro scrie că partidele, politicienii și toți cei care vor să aibă un cuvânt de spus în jocul politic sunt obligați să participe la acest eveniment. Deși atenția publicului este focusată pe cea mai importantă competiție – alegerea președintelui – la olimpiadă au loc simultan mai multe jocuri, desfășurate pe mai multe nivele. Citiţi mai multe pe contributors.ro.

Articol scris de analistul politic Raluca Boboc.


CV Raluca Boboc

Raluca Boboc este licenţiată în Ştiinţe Politice şi are un master în Politica Europeană şi Românească, obţinut la FSP – Institutul de Cercetări Politice.
Din aprilie 2007 a lucrat la Administraţia Prezidenţială, la Departamentul de Analiză şi Planificare Politică. Din 2009, consilier politic la Cancelaria Preşedintelui Camerei Deputaţilor, iar din august 2012, consilier de stat la Departamentul de Analiză Politică al Administraţiei Prezidenţiale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter