monitorulcj.ro Menu
Politică

Boc nu pleacă din PDL

Fostul premier Emil Boc spune că nu pleacă din PDL şi că nu a avut nicio discuţie cu Vasile Blaga în acest sens.

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă va demisiona din PDL, Emil Boc a răspuns negativ.

"Nu. Alte comentarii nu am de făcut", a spus Boc.


Întrebat, în continuare, dacă Vasile Blaga i-a cerut şi personal, nu doar în presă, să plece din PDL, Boc a spus nu a avut nicio discuţie cu preşedintele formaţiunii.

"Adversarul meu este USL, în forma rămasă, PSD, evident, nu în partea dreaptă sunt adversarii mei", a mai spus Emil Boc.


Întrebat de ce şi-a schimbat opţiunea iniţială, care privea susţinerea lui Klaus Iohannis, Boc a răspuns că la acea vreme nu erau anunţaţi toţi candidaţii la Preşedinţie.

"Elena Udrea a fost membru în Guvernul pe care l-am condus, o cunosc cel mai bine dintre toţi candidaţii, ştiu că are experienţă administrativă, proiectele pe care le-a realizat stau mărturie în acest sens, e un adversar redutabil la adresa lui Victor Ponta şi această campanie electorală are nevoie de un astfel de adversar redutabil la adresa lui Ponta. Ea poate fi unul dintre aceştia", a subliniat Emil Boc.


El consideră că România este pregătită pentru un preşedinte femeie.

"Întotdeauna a fost un început cândva. Orice drum începe cu primul pas şi trebuie să înceapă la un moment dat. Aşa a fost peste tot în lume. De ce în România să nu poată ajunge o femeie preşedinte? Să renunţăm la prejudecăţi şi la clişee şi să votăm omul, în funcţie de ceea ce spune, de ceea ce a făcut şi de proiectul pe care îl are. Dacă va reuşi acest lucru, va fi cu atât mai bine pentru fiecare", a menţionat fostul premier.


De asemenea, întrebat dacă se gândeşte să o sprijine sub o formă sau alta pe Elena Udrea în campania electorală, Emil Boc a spus că aceste aspecte urmează să fie discutate.

"Încă nu a început campania electorală. Nu am avut încă o discuţie", a mai spus Emil Boc.


Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, referitor la faptul că Emil Boc o susţine pe Elena Udrea la Preşedinţie că, "dacă Emil Boc se simte atras de un alt partid, nu are decât să-şi dea demisia din PDL şi să se înscrie într-un alt partid" şi a arătat că nu este "deloc demn acest demers".