monitorulcj.ro Menu
Politică

Mihai Seplecan: „Remus Lăpușan, deșteptarea! Să nu fie în sunet de sirene“

Acuzat de PSD Cluj de blat cu democrat liberalul Alin Tişe, preşedintele executiv al PNL Cluj Mihai Seplecan îi recomandă liderului social democraţilor clujeni, Remus Lăpuşan, să se trezească la realitate, „să nu fie în sunet de sirene“.

„De vreo două zile Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj risipește vorbe în spațiul public acuzând de trădare și blaturi.

Remus Lăpușan să facă bine să se trezească la realitate, să revină în România, țara pe care au nenorocit-o, țara în care taxele și impozitele au crescut împovărător în timp ce economia a fost prăbușită prin teleguvernare, incompetență și mite electorale. Să revină în țara în care colegul său învinuitul Dan Șova, ex-ministru al unor Megalomanice Proiecte și purtător de cuvânt al PSD, are pe conștiință dispariția a 20.000 de locuri de muncă numai în ultimul an prin sistarea investițiilor în autostrăzi. Să revină în țara în care se inaugurează autostrăzi și pe lung, și pe lat, și dintr-un capăt, și din celălalt, în timp ce nu s-a făcut nimic pentru a se onora cele un milion de locuri de noi muncă promise. În timp ce-și deschide frigiderul să își aducă aminte că în România există peste un milion de familii de români care trăiesc sub limita sărăciei și nu au ce pune pe masă“, spune Seplecan, într-un comunicat de presă.


Seplecan îi mai transmite lui Lăpuşan să deschidă ochii la cum el și colegii săi de partid subminează economia județului încercând să pună Aeroportul Internațional Cluj în insolvență „pentru te miri ce partipriuri politico-economice de partid“.

„Mai bine ne-ar spune de ce l-a instigat pe prefectul zis apolitic al Clujului, Gheorghe Vușcan, să blocheze hotărârile și activitatea noii majorități din Consiliul Județean Cluj. Să ne explice, conform legii, dacă tot se dau atât de iubitori de lege, cât de apolitic este acest prefect care le face jocurile apoi o șterge în concediu fără să îi pese de adevăratele probleme ale județului.


Există indicii temeinice, să mă exprim în termeni ușor accesibili și urechilor sale, că un anumit om de afaceri strâns legat de camarila politico-economică a PSD, proaspăt venit să-și viziteze viitoarea investiție, are interes în trecerea în insolvență a Aetoportului Internațional Cluj. Iar consilierii județeni ai PSD fac tot ce le stă în putință pentru ca această trecere în insolvență să se întâmple. Au profitat de slăbiciunile colegului meu Horea Uioreanu și au încurajat suplimentarea costurilor la lucrările de la aeroport, chiar au încurajat lucrări ilegale, despre care știau că se execută ca atare, degeaba se dau acum nevinovați, apoi au inițiat un proiect de hotărâre de consiliu prin care aceste lucrări să fie plătite musai dintr-o linie de credit de 50 de milioane de euro, apoi tot ei au fost cei care nu au mai votat luarea creditului și au făcut tot posibilul împiedicarea acestui lucru. Oleleu este cel care a insistat cel mai mult în această direcție. Nu mă miră că PSD Cluj tot încearcă să îl vâre la vârf în conducerea CJ Cluj, în pofida noii majorități, poate mai reușește să distrugă câte ceva. Fie urme, fie proprietatea clujenilor Aeroportul Internațional Cluj.

Așa că, Remus Lăpușan, deșteptarea! Să nu fie în sunet de sirene“, mai spune Seplecan.