Politică

Prefectul l-a demis pe președintele Consiliului Județean și a plecat în concediu

Joaca de-a șoarecele și pisica între prefectul Gheorghe Vușcan și consilierul județean PNL, Mihai Seplecan,ales președinte interimar al Consiliului Județean Cluj este în plină desfășurare.

Mihai Seplecan Mihai Seplecan

După ce în luna iunie a fost ales șef interimar al forului județean, ulterior numirea lui fiind atacată de prefect, la sfîrșitul lunii iulie a fost desemnat pentru a doua oară președinte al Consiliului Județean, dar scenariul s-a repetat. De data aceasta însă, prefectul l-a demis și apoi a plecat în concediu.

Mihai Seplecan îl acuză pe Gheorghe Vușcan că blochează activitatea județului. “În numele contribuabililor clujeni, în interesul dezvoltării durabile a județului, i-am solicitat prefectului Gheorghe Vușcan să nu mai continue jocul politicianist al Partidului Social Democrat și să respecte noua majoritate din Consiliul Județean Cluj. I-am explicat domnului prefect de ce Clujul are nevoie de o majoritate stabilă care să dea soluții pentru ca Aeroportul Internațional Cluj să nu intre în insolvență, pentru a se finaliza groapa de gunoi, pentru a se recondiționa și asfalta drumuri”, declară Seplecan.


Consilierul județean consideră că prefectul își bate joc de contribuabili alegând să plece în concediu. “După cum am și declarat acum câteva zile, prefectul Gheorghe Vușcan a ales să-și bată joc de așteptările celor care-i plătesc salariul, a semnat atacarea în Contenciosul administrativ a numirii mele în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj și în cea de președinte cu atribuții de interimar, după care a dat bir cu fugiții în concediu. A șters-o să se relaxeze în concediu și pentru a-mi obstrucționa căile legale de atac căci, în lipsa motivării contestațiilor depuse de către Instituția Prefectului în Contenciosul administrativ, eu nu am ce ataca”, a spus Mihai Seplecan.

Fostul președinte interimar al forului județean a precizat că se va lupta în justiție cu prefectul. “Îl înștiințez că mă voi lupta pe calea justiției cu metehnele domniei sale pentru a pune în drepturi noua majoritate constituită la nivelul Clujului. Mai mult, pentru a atrage un semnal de alarmă privind politizarea pe față a activității Instituției Prefectului Cluj, lucru interzis de normele europene și tratatele semnate de către România ca parte a Uniunii Europene, voi sesiza aceste aspecte și la Comisia de la Veneția, și la Congresul puterilor locale și regionale al Consiliului Europei”, a conchis Seplecan.

abonare newsletter