monitorulcj.ro Menu
Politică

Cristian Preda a cerut demiterea Elenei Udrea de la şefia PMP

Vicepreşedintele PMP Cristian Preda a declarat, marţi, că în şedinţa Consiliului Naţional a cerut demiterea Elenei Udrea din funcţia de preşedinte al partidului, considerând că prin acţiunea acesteia candidatul PMP la prezidenţiale Cristian Diaconescu "a dispărut din scenă".

"Am cerut demiterea Elenei Udrea, pentru că am stabilit un candidat, Diaconescu, şi prin acţiunea Eeleni Udrea acest candidat a dispărut din scenă şi am zis că e o problemă. Eu am fost singurul care a considerat că trebuie să fie demisă, ceilalţi au considerat că, dimpotrivă, trebuie să-i pună o coroniţă şi să o pună şi prezidenţiabil, iarăşi am fost împotriva acestei candidaturi", a explicat Cristian Preda.

Cristian Preda a arătat că Mişcarea Populară se află acum în situaţia de a avea doi candidaţi, Cristian Diaconescu şi Elena Udrea, şi "nimeni nu înţelege nimic din această desfăşurare de forţe".


"Mi se pare că e o greşeală gravă ca în termen de o săptămână să distrugi o candidatură care era deja finisată, era aranjată, s-au strâns semnături şi în plus s-a produs şi o nefericită ruptură între PMP şi Fundaţia Mişcarea Populară, astfel încât acum suntem în situaţia în care Mişcarea Populară are doi candidaţi, Diaconescu şi Udrea", a adăugat Preda.

Întrebat pe cine va susţine, Cristian Preda a arătat că vrea până la urmă să vadă cine e candidatul la prezidenţiale, pentru că, "pe zi ce trece, Mişcarea Populară are câte un candidat".


"Nu mai ştiu nimic, cine e candidatul, cine strânge semnături, sunt semnături strânse pentru Diaconescu care nu pot fi folosite pentru Udrea, este o situaţie incertă", a mai spus Cristian Preda.