monitorulcj.ro Menu
Politică

Udrea, desemnată candidatul PMP la prezidenţiale: Îi voi cere lui Băsescu să mă susţină în competiţia pentru Preşedinţie

Elena Udrea este candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale, au decis marţi reprezentanţii PMP reuniţi în Colegiul Naţional, fiind doar un vot împotriva acestei candidaturi aparţinând europarlamentarului Cristian Preda.

Udrea a precizat, după şedinţă, că şeful campaniei sale va fi Eugen Tomac şi că de miercuri va începe strângerea de semnături.

Ea a mai spus că este singura care îl poate bate pe Victor Ponta în cursa pentru Palatul Cotroceni.


Candidatul PMP la prezidenţiale, Elena Udrea, a declarat marţi că îi va cere preşedintelui Traian Băsescu să o susţină în "competiţia grea" pentru Cotroceni, arătând că orice cetăţean poate semna pentru mai mulţi candidaţi.

Elena Udrea a spus, după şedinţa Colegiului Naţional al PMP în care a fost votată doar cu un vot împotrivă drept candidatul acestui partid la prezidenţiale, că liderii PMP vor avea o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu.


"Orice cetăţean poate semna pentru mai mulţi candidaţi. A rămas astăzi că vom purta o discuţie cu preşedintele României, este cel căruia noi dorim să-i convingem electoratul să vină să voteze alături de noi. Noi suntem cei care afirmăm şi ne comportăm ca atare că dorim să ducem mai departe reformele începute de Traian Băsescu. Evident că vom vorbi cu preşedintele şi evident că îi voi cere să mă susţină în această competiţie grea, cea mai grea competiţie pe care o poate avea un om politic", a precizat Udrea.

Ea a mai spus că este omul politic care "poate duce mai departe steagul pe care Traian Băsescu l-a ridicat în România".


Susţinută de PMP Cluj, criticată de fondatorii demisionari ai partidului

Ieri, preşedintele PMP Cluj, deputatul Adrian Gurzău, declara că Elena Udrea dovedeşte că este „un adevărat lider“ şi îşi asumă rolul „de a face opoziţie reală la Ponta“.

„Cred că Diaconescu s-a pripit prin anunţarea candidaturii sale ca independent, nu trebuia să se grăbească. Aştept rezultatele de la alegeri care vor da imaginea unui candidat. Faptul că Elena Udrea şi-a asumat rolul de candidat al PMP la Preşedinţie este de admirat şi arată că este un adevărat lider. În situaţii de criză, în care mulţi bărbaţi se retrag, ea îşi asumă rolul de a face opoziţie reală la Ponta. Acum ai impresia că este un mare blat şi că toată lumea joacă pe procente şi sondaje şi nimeni nu îi consultă pe oameni“, a spus luni Gurzău.


Vestea privind retragerea lui Diaconescu din cursa pentru Cotroceni  nu a fost însă bine primită de Adrian Papahagi, fondator al PMP, care a „taxat-o“ pe Udrea în repetate rânduri pentru că a compromis PMP. „Este o dovadă de neseriozitate, cea a schimbării candidatului. Mi se pare un joc, o farsă care nu induce pe nimeni în eroare, pentru că electoratul dreptei este inteligent. Am avut şi eu informaţii că în unele zone s-a împiedicat strângerea de semnături.

De asemenea, acest joc va fi taxat de electoratul preşedintelui, care i-a oferit sprijin lui Diaconescu şi a semnat pentru el. Udrea a compromis partidul şi totodată şi o speranţă că e nevoie de ceva nou în politică“, spunea, la rândul său, Adrian Papahagi.