Politică

Blaga: ACL nu se va rupe la Cluj

PNL şi PDL au „unele probleme de comunicare” la Cluj, la nivelul ACL, dar nu se va ajunge la ruptură, spun liderii alianţei.

Liderul PDL Vasile Blaga a fost întrebat despre nemulţumirile la nivel local, din noua alianţă, cum ar fi la Cluj, unde liderii locali ar fi vorbit despre posibila renunţare la alianţa dintre PNL şi PDL.

„Discutăm toate lucrurile şi avem şi soluţii în fiecare loc pentru a amorniza micile dispute care mai sunt şi e normal să aibă loc într-o organizaţie sau alta”, a precizat Vasile Blaga, potrivit Mediafax.


El a spus că nu crede că este vorba despre o ruptură la nivel local, ci, dimpotrivă, lucrurile merg mult mai bine decât a sperat.

„Lucrurile merg mult mai bine decât am sperat, ştiţi câtă neîncredere a fost că nu se va ajunge la o fuziune, că nu ne vom înţelege, că ce vor face Congresele, ce vor face organizaţiile. «Ştiu eu, spunea cineva, ce-i prin organizaţie». Iată că n-a ştiut. A fost votată în unanimitate fuziunea dintre cele două partide şi ea este într-un parcurs nomal în instanţă”, a mai spus Vasile Blaga.


Probleme de comunicare

Preşedintele executiv al PNL Cluj Mihai Seplecan spune că nu există probleme care să ducă la o ruptură, ci doar mici probleme de comunicare care sunt fireşti. Nicidecum nu se va ajunge la o rupere a alianţei proaspăt constituite, cu atât mai mult cu cât au reuşit să formeze o majoritate în Consiliul Judeţean Cluj şi să îşi treacă proiectele împreună.

„Eu am o bună colaborare cu Daniel Buda, Emil Boc, Alin Tişe şi cu consilierii judeţeni PDL, care m-au sprijinit. Cu Emil Boc am o foarte bună colaborare chiar, vreau să-i mulţumesc pentru deschiderea şi sprijinul pe care le acordă.


Acum, pentru faptul că Alin Tişe a avut câteva poziţii în contradictoriu cu mine, de exemplu, nu înseamnă că se rupe. Nu cred că Tişe nu mă susţine. Cum să se rupă ACL acum, când am format o majoritate la Consiliul Judeţean. Sunt doar diferenţe de opinie, care sunt normale“, a spus Seplecan.

În presă au apărut recent informaţii potrivit cărora ACL are probleme de comunicare, la nivelul conducerii, la Cluj.


Vă reamintim, PDL s-a ales recent cu un post de director la RAADPP.

PDL şi PNL l-au susţinut pe Mihai Seplecan la şefia Consiliului Judeţean, dar numirile au fost atacate și suspendate de prefectul Gheorghe Vuşcan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter