monitorulcj.ro Menu
Politică

Schimbare de candidat la PMP. Ce cred unul dintre fondatorii PMP şi actualul lider al organizaţiei judeţene

Cristian Diaconescu, candidatul iniţial la alegerile prezidenţiale din partea PMP, şi-a anunţat plecarea din partid, în locul său putând fi promovată Elena Udrea.

Cristian Diaconescu şi-a anunţat candidatura ca independent la alegerile prezidenţiale, precizând că, în această postură, nu va mai fi membru PMP, dar că va rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară. În locul său va fi promovată Elena Udrea.

Vestea nu a fost bine primită de Adrian Papahagi, fondator al PMP, care a „taxat-o“ pe Udrea în repetate rânduri pentru că a compromis PMP. „Este o dovadă de neseriozitate, cea a schimbării candidatului. Mi se pare un joc, o farsă care nu induce pe nimeni în eroare, pentru că electoratul dreptei este inteligent. Am avut şi eu informaţii că în unele zone s-a împiedicat strângerea de semnături.


De asemenea, acest joc va fi taxat de electoratul preşedintelui, care i-a oferit sprijin lui Diaconescu şi a semnat pentru el. Udrea a compromis partidul şi totodată şi o speranţă că e nevoie de ceva nou în politică“, a spus Papahagi.

Susţinută de la Cluj

Preşedintele PMP Cluj, deputatul Adrian Gurzău, consideră în schimb că decizia lui Cristian Diaconescu de a candida ca independent la Preşedinţie este „pripită“, arătând că Elena Udrea dovedeşte că este „un adevărat lider“ şi îşi asumă rolul „de a face opoziţie reală la Ponta“.


„Cred că Diaconescu s-a pripit prin anunţarea candidaturii sale ca independent, nu trebuia să se grăbească. Aştept rezultatele de la alegeri care vor da imaginea unui candidat. Faptul că Elena Udrea şi-a asumat rolul de candidat al PMP la Preşedinţie este de admirat şi arată că este un adevărat lider. În situaţii de criză, în care mulţi bărbaţi se retrag, ea îşi asumă rolul de a face opoziţie reală la Ponta. Acum ai impresia că este un mare blat şi că toată lumea joacă pe procente şi sondaje şi nimeni nu îi consultă pe oameni“, a spus Gurzău, citat de Mediafax.

„În partid trebuie să existe şi dezbateri interne şi analize, pentru că de aceea suntem un partid, iar majoritatea să fie cea care decide“, a mai spus Adrian Gurzău.


Imediat după ce Cristian Diaconescu a anunţat că va candida ca independent la Preşedinţie şi că pleacă din PMP, Elena Udrea a făcut o declaraţie la sediul PMP în care a spus că regretă decizia lui Diaconescu, mai ales înaintea şedinţei de marţi a Colegiului Director, care va decide candidatul partidului.

„Sunt pregătită să-mi asum candidatura la Preşedinţie“, a anunţat în acest context Udrea, susţinând că ea este candidatul care îl poate învinge pe Victor Ponta în competiţia pentru Cotroceni.