monitorulcj.ro Menu
Politică

PMP Cluj: Colegiul Director va discuta schimbarea candidaturii lui Diaconescu. Ar putea candida Udrea

Preşedintele PMP Cluj, Adrian Gurzău, susţine că în şedinţa Colegiului Director al partidului care va avea loc la începutul săptămânii viitoare va fi pusă în discuţie schimbarea candidaturii lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie, iar acesta ar putea fi înlocuit cel mai probabil de Elena Udrea.

Întrebat, vineri, cum comentează postarea de pe blog a lui Cristian Diaconescu legată de faptul că îşi va duce candidatura la Preşedinţie până la capăt, indiferent dacă va fi sau nu sub sigla unui partid, Adrian Gurzău a declarat corespondentului MEDIAFAX că este dezamăgitor faptul că Diaconescu se poziţionează, deja, de unul singur.

”Noi discutăm, marţi, în Colegiul Director al PMP, despre candidatura la Preşedinţie, este dezamăgitor faptul că Diaconescu se poziţionează, deja, de unul singur. Eşti parte a unei echipe şi tu trebuie să dovedeşti că eşti lider. În condiţiile în care doar s-a pus în discuţie prestaţia nu tocmai corespunzătoare a lui ca şi candidat, domnul Diaconescu vrea să candideze singur. Ne şantajează? Păi atunci să candideze singur. Dacă nu a putut cu o echipă, crede că va putea de unul singur? La Colegiul Director al PMP se va pune problema schimbării candidaturii lui Diaconescu şi, probabil, va fi Elena Udrea”, a spus Gurzău.


Întrebat, în continuare, ce se va întâmpla cu semnăturile strânse deja pentru Cristian Diaconescu, Gurzău a spus că se va trece la strângerea altor semnături.

”O luăm de la capăt”, a menţionat liderul PMP Cluj.


Cristian Diaconescu, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară şi prezidenţiabil al PMP, spune, într-o postare de vineri de pe pagina sa de Facebook, că îşi va duce "candidatura până la sfârşit", indiferent dacă va beneficia sau nu de susţinerea unui partid.

Diaconescu spune că această atitudine vine din "datoria morală" faţă de susţinătorii săi şi de societate.


"Vă mulţumesc tuturor pentru faptul că îmi sunteţi alături. Acest lucru ma face să îmi duc candidatura până la sfârşit, indiferent dacă voi beneficia sau nu de susţinerea unui partid. Consider că aceasta este o datorie morală faţă de dumneavoastră şi de societate", spune, pe Facebook, fostul ministru de Externe.

Diaconescu declarase, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, referitor la candidatura sa la prezidenţiale, că o consideră "un angajament faţă de ţară", pe care îl va respecta şi a spus că va cere în partid măsuri împotriva "oamenilor din PMP care au minţit la televizor" în legătură cu numărul de semnături strânse pentru susţinerea acesteia.


Preşedintele PMP Elena Udrea şi-a declarat "supărarea" faţă de numărul mic de semnături adunate de organizaţiile PMP pentru Cristian Diaconescu.

"Supărarea a pornit de la numărul mic de semnături adunate de organizaţii, iar eu, când am deschis subiectul nerealizării target-ului de semnături, au fost colegi care au vorbit de lipsa de notorietate a candidatului", a susţinut Udrea, la B1Tv.


Fostul europarlamentar Elena Băsescu, fiica preşedintelui, a spus, într-o postare pe Facebook din această săptămână, că "organizaţiile PMP au «probleme» în a strânge semnături pentru candidatul la prezidenţiale Cristian Diaconescu "deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru".

Preşedintele Traian Băsescu şi-a declarat oficial sprijinul pentru candidatura lui Cristian Diaconescu şi a semnat primul pe lista de susţinere a candidaturii acestuia în alegerile prezidenţiale.

O decizie asupra menţinerii de PMP a candidaturii lui Diaconescu va fi luată marţi, la o întrunire a conducerii PMP.