Politică

PNL şi PDL, în prima şedinţă sub forma ACL, la Cluj. Conducere nouă la PNL Cluj-Napoca

Democrat liberalii şi liberalii clujeni s-au reunit joi seară în prima şedinţă comună, sub forma noii alianţe ACL.

La întâlnire au fost prezenţi zeci de reprezentanţi ai celor două partide. Liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a declarat că s-a decis ca alianţa să fie condusă de un for restrâns de 12 persoane.

De asemenea, a început şi campania de strângere de semnături pentru susţinerea tandemului Johannis-Predoiu, în cursa pentru Cotroceni. ACL şi-a propus să strângă peste 65.000 de semnături.


În opinia celor doi lideri de la Cluj, Daniel Buda şi liberalul Marius Nicoară, tandemul Johannis-Predoiu este „cea mai bună ofertă“ pentru România.

“Am convenit să începem strângerea de semnături la nivel judeţean, este prima acţiune pe care o avem în comun, Johannis-Predoiu este un tandem care garantează succesul economic al României, şi o orientare a României spre politicile de dreapta.. Am conştientizat faptul că până mai ieri am fost adversari politici, au fost lucruri care ne-au despărţit, dar eu cred că sunt mult mai multe lucruri care ne unesc.


În ce priveşte numărul semnăturilor, la Cluj avem o ţintă de 65-70.000 de semnături, iar eu cred cred că se va atinge fără niciun fel de problemă”, a declarat Daniel Buda.

La rândul său, liderul PNL, Marius Nicoară, a spus că această campanie va fi şi primul test al ACL.


Ioan Petran, demis

Înaintea şedinţei comune, liberalii clujeni au decis şi o nouă conducere la municipiu. Astfel, PNL Cluj-Napoca va fi condusă de consilierul local Dan Tarcea, care va prelua locul lui Ioan Petran.

Tot joi liberalii au mai decis să refuze mandatarea preşedintelui PNL Cluj, Marius Nicoară de a semna adresa de confirmare pentru consilierul judeţean PSD Cristian Matei. Ultima dată, Nicoară a fost atacat dur din acest motiv de fosta sa colegă de alianţă, Aurelia Cristea, care a susţinut că acesta nu are onoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter