monitorulcj.ro Menu
Politică

Johannis se leapădă de Băsescu

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis a declarat, marţi, că ultima întâlnire pe care a avut-o cu preşedintele Traian Băsescu a fost "undeva la începutul anului 2008" şi de atunci nu a mai avut contacte cu acesta.

"Nu am fost nici sunat, nici contactat, ultima întâlnire pe care am avut-o cu preşedintele Băsescu a fost, dacă bine îmi amintesc, undeva la începutul anului 2008. De atunci, nu ne-am mai întâlnit, nici nu ne-am mai căutat!", a precizat Iohannis, răspunzând la o întrebare pe această temă.

Klaus Iohannis a dezminţit faptul că s-ar fi întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu atunci când a fost filmată maşina liderului PNL în zona reşedinţei prezidenţiale şi a spus că este vorba "despre de o confuzie regretabilă".


"Aş vrea în mod excepţional să fac o precizare legată de o informaţie: eu nu m-am întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, evenimentul la care a fost fotografiată sau filmată maşina mea a fost un eveniment care a fost în zonă la vila Dante, unde am participat la o întâlnire nepublică, întâlnire de adio pentru vechiul însărcinat cu afaceri al SUA. Este o confuzie regretabilă şi pot să vă spun că atunci când vor avea loc întâlniri de interes public vă voi spune eu acest lucru", le-a spus Iohannis ziariştilor.

El le-a arătat că la acea întâlnire anunţă despre eveniment cel care face invitaţiile, dacă consideră acest lucru.


"Cel care invită anunţă, dacă consideră, dacă nu, nu", a mai spus Iohannis.

Iohannis a mai fost întrebat despre faptul că există informaţii că Traian Băsescu l-ar fi chemat la o întâlnire în acea perioadă.


"Nu. Este falsă informaţia", a răspuns Iohannis.

Postul de televiziune Antena 3 a prezentat luni o știre conform căreia Johannis ar fi mers în vizită la președintele Traian Băsescu, la vila sa de protocol.