Politică

PSD Cluj: Mircea Avram și Gavrilă Iuga trebuie să demisioneze! Ce spune Avram?

Social democraţii clujeni consideră că demisia lui Mircea Avram din conducerea R.A.A.D.P.P. Cluj este necesară având în vedere „administrarea defectuoasă“ în primul mandat a Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și privat a județului Cluj. Reacţia PSD vine după ce fostul director de atunci al regiei clujene, Mircea Avram, a fost repus în funcţie săptămâna trecută.

Astfel, printre neregulile semnalate astăzi presei, de către social democraţi, într-o plimbare pe teren, se numără 35.000 de lei plătiţi de către RAADPP Cluj pentru 190 de metri liniari de gard, folosit la împrejmuirea unei clădiri de cabinete medicale de pe strada Băiţei.

Tot din bani publici ar fi fost plătită suma de 4000 lei de pentru construirea unui leagăn de lemn de la o altă clădire de cabinete medicale de pe strada Galaxiei.


Şi sediul RAADPP Cluj a fost „verificat“ de social-democraţi. Aici a fost cheltuită suma de 19.230 lei pentru un banner stradal și un panou pe poarta clădirii.
De asemenea, s-au mai cheltuit 14.375 lei, respectiv 22.254 lei pentru două locuri de fumat.

„În cadrul aceleeași instituții, comportamentul convulsiv al dlui. Gavrilă Iuga, în calitate de director tehnic, apoi director general interimar iar în final președinte al Consiliului de Administrație generează instabilitate administrativă și o vizibilă incompetență profesională, prin urmare și demisia acestuia este un act de normalitate“, spun social democraţii.


Aceştia mai arată că având în vedere „lejeritatea cu care au fost cheltuite fonduri ale R.A.A.D.P.P. Cluj, sub mandatul său, dl. Alin Tișe trebuie să răspundă pentru aceste nereguli administrative și să explice cum fostul și actualul său protejat, dl. Mircea Avram a achiziționat arbuști inexistenți sau copertine și garduri la prețuri incomensurabile.

În același context, PSD Cluj îl întreabă pe dl. Mihai Seplecan dacă are vreo legătură cu societatea MITMOL CONSTRUCT, beneficiară a contractului nr.108/02.05.2012“.  


Nu în ultimul rând, PSD Cluj cere socoteală şi de la liderii ACL: „PSD Cluj îi întreabă și pe liderii Alianței Creștin Liberale, Emil Boc, Daniel Buda și Marius Nicoară cum comentează această proastă gestiune financiară și administrativă“.

Liderul PSD Cluj Remus Lăpuşan a mai precizat că PSD aşteaptă un audit comandat la regia clujeană în urmă cu doi ani.


Ce spune Avram

Contactat de Monitorul de Cluj, Mircea Avram a explicat că în aceste locaţii au existat lucrări suplimentare şi că, pentru a lămuri lucrurile în perioada imediat următoare va organiza o conferinţă de presă. „De exemplu, pe strada Galaxiei, s-au făcut lucrări şi la clădire, de infrastructură, însă se pare că Remus Lăpuşan nu ştie acest lucru. Sau, un alt exemplu, pe strada Băiţa s-au făcut lucrări şi la centrala termică, adică au existat şi altfel de lucrări. Dar voi lămuri aceste lucruri în cadrul unei conferinţe de presă“, a spus Avram.

Ultimele Stiri
abonare newsletter