Politică

PPMT şi-a desemnat candidatul la Preşedinţia României

Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) a decis ca vicepreşedintele Szilágyi Zsolt să candideze la funcţia de preşedinte al României.

PPMT şi-a desemnat candidatul la Preşedinţia României PPMT şi-a desemnat candidatul la Preşedinţia României

Decizia PPMT a fost luată sâmbătă, la şedinta extraordinară a Adunării naţionale a aleşilor partidului, care s-a desfăşurat la Borzont, în judeţul Harghita, şi a fost făcută publică duminică, într-o conferinţă de presă la Miercurea Ciuc.

Potrivit Mediafax, candidatul PPMT la funcţia de preşedinte al României, Szilágyi Zsolt, a declarat, la rândul său, că încă de la înfiinţare, acest partid a fost conştient că trebuie să candideze la alegeri şi să facă politică.


El a afirmat că decizia forului conducător al partidului a simţit-o ca pe o "imensă responsabilitate”, dar şi ca pe "şansa” de a face cunoscute idealurile maghiarilor şi continuarea dialogului între membrii comunităţii maghiare şi românii din Transilvania.

"Sunt orădean, pe jumătate secui şi inima mea bate pentru Transilvania. Indiferent unde m-aş afla, la Oradea, la Bucureşti, la Bruxelles, mă simt transilvănean. Cred că în cadrul european, secuii, maghiarii şi românii îşi pot clădi o ţară, o regiune, o casă mult mai confortabilă şi mult mai europeană, mai aproape de normalitate. Nu este un lucru secret faptul că văd şansele României într-o reformă profundă, care să aplice modelele consacrate funcţionale din Europa, inclusiv pentru minorităţi, inclusive pentru comunităţile naţionale, deci nu este secret că partidul nostru luptă pentru acel forme de autonomie care şi-au dovedit deja viabilitatea în Europa”, a spus Szilágyi Zsolt, conform sursei citate.


Potrivit acestuia, prima parte a campaniei, cea de strângere a celor 200.000 de semnături necesare, va fi cea mai grea, însă mesajul transmis de preşedinţii filialelor PPMT prezenţi la şedinţa extraordinară de la Borzont îi dau "energie”.

abonare newsletter