Politică

Monica Macovei: „Ponta nu iubește România”

Europarlamentarul român Monica Macovei îl acuză pe Victor Ponta că „patria pe care o iubeşte nu este România” după ce premierul României nu a luat nici o măsură în cazul Rusiei, pe care Macovei o consideră vinovată de atacurile cibernetice din afara țării, la instituţii ale statului.

Europarlamentarul român Monica Macovei Europarlamentarul român Monica Macovei

„Am citit cu îngrijorare anunţul de ieri al SRI care ne-a comunicat că instituţii ale statului român au fost atacate cibernetic din afara graniţelor. Din ceea ce citim în presă şi coroborat cu declaraţiile oficialilor NATO, aceste atacuri vin cel mai probabil din Federaţia Rusă. Din păcate, şi de această dată premierul Ponta nu are nici voinţa şi nici curajul public de a critica acţiunile Rusiei, nici măcar când acestea sunt îndreptate împotriva României! Prin urmare mă îndoiesc sincer că patria pe care o iubeşte Victor Ponta este România. Nu cumva Ponta iubeşte mai mult Rusia?”, transmite Macovei prin intermediul unui comunicat remis presei.

Europarlamentarul româna mai adaugă că, într-un caz similar, când Ministerul Agriculturii ne-a informat recent că Rusia a interzis importul de alimente din ţările europene, deci şi din România, Palatul Victoria a tăcut laș sau complice, oricum tăcerea asta înspăimântă românii.


„Mă întreb dacă în aceste cazuri este vorba doar despre incompetenţă sau discutăm chiar despre trădarea antreprenorilor români. Domnule Ponta, dacă sunteţi patriot, apăraţi antreprenorii români care susţin bugetul României şi nu mai protejaţi Rusia! Ţara dumneavoastră e România, nu Rusia!”, mai spune Monica Macovei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter