Politică

Alianţa PNL-PDL dă o lovitură PSD, în Parlament

PNL și PDL plănuiesc o lovitură extrem de grea pentru PSD, în Parlament. Prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că PNL și PDL vor strânge semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare, pentru perioada 19-20 august. Sesiunea extraordinară va avea ca subiect solicitarea de reexaminare a legii CAS.

Această mișcare este o lovitură pentru PSD, care dorea ca reexaminarea să se producă în toamnă, la începutul sesiunii parlamentare, scrie stiripesurse.ro.

”Între Băsescu și Ponta este un blat pentru a amâna la calendele grecești reducerea CAS. La solictarea noastră de a convoca o sesiuni extraordinare, PSD a spus că legea se poate reexamine și după 1 septembrie.


Traian Băsescu mai are la dispoziție, după reexaminarea legii, atacarea la CCR. Dacă Parlamentul se întrunește la 1 septembrie, mai devreme de 15 septembrie nu se poate face.

Victor Ponta nu își dorește adoptarea acestei măsuri și a introdus-o doar ca măsură electorală. A decis să înainteze proiectul de lege cu aplicare de la 1 octombrie, dar noi suntem convinși că Victor Ponta nu-și dorește reducerea CAS.


De asemenea, nu ar fi trecut în lege un articol care nu a mai fost trecut în nicio lege privind taxele și impozitele. A trecut o condiție prin care reducerea CAS se aplică doar dacă nu afectează deficitul bugetar.

Victor Ponta nu-și dorește reducerea CAS, pentru că altfel ar fi introdus în rectificarea bugetară


ACL a decis să convoace sesiunea extraordinară pentru legea CAS, pentru data de 19 și 20 august, prin semnăturile a o treime din numărul deputaților și senatorilor”, a anunțat Ludovic Orban,

abonare newsletter