Politică

De ce o va vota Papahagi pe Monica Macovei, la alegerile din toamnă

Fostul lider PMP, clujeanul Adrian Papahagi, expune într-o postare pe facebook, motivele pentru care o va vota pe Monica Macovei la alegerile prezidenţiale din toamnă.

„Dacă Monica Macovei va candida, voi vota cu ea din mai multe motive:

1. știm sigur că nu va tranzacționa niciodată statul de drept și independența justiției; nu bănuim, ci știm ce a făcut ca ministru și europarlamentar;


2. știm sigur că este pro-occidentală, că își dorește păstrarea acestei linii pentru România, și reîntâlnirea românilor de pe ambele maluri ale Prutului în UE; nu bănuim, ci am văzut cum s-a comportat în vara lui 2012 și cum a promovat calea europeană a Republicii Moldova;

3. știm că este anticomunistă; e singura pe care am văzut-o la Sighet și am auzit-o articulând cu subiect și predicat acest subiect;


4. e singura care poate atrage un electorat urban de dreapta, pretențios, scârbit de actuala clasă politică, interesat de valori; acest electorat greu de mobilizat va fi util dreptei, indiferent cine îl va înfrunta pe Ponta în turul“, explică Papahagi.

Fostul vicepreşedinte PMP mai arată că dintre calitățile cerute unui șef de stat, Macovei le întrunește pe toate mai bine decât ceilalți candidați: e incoruptibilă, încarnează valorile pe care le profesează public, înțelege ca jurist și poate garanta funcționarea instituțiilor statului de drept, are ținută de om de stat și experiență internațională, nu poate fi bănuită că ar pune vreodată ceva deasupra interesului național și al binelui comun.


„Macovei președinte ar întoarce foaia tranziției, ar pune capăt dominației găștilor mafiot-securisto-economico-politice, ar confirma destinul occidental al României, ar reforma statul.

Să fim înțeleși: și ceilalți candidați potențiali sau confirmați ai dreptei (MRU, Predoiu, Diaconescu, Iohannis) sunt onorabili și votabili, dar Macovei întrunește mai multe criterii și oferă mai bune garanții electoratului de dreapta“, mai spune Adrian Papahagi.


Vă reamintim, europarlamentarul Monica Macovei şi-a anunţat ieri intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter