Politică

Monica Macovei CANDIDEAZĂ la alegerile prezidenţiale

Europarlamentarul Monica Macovei şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale care vor avea loc în toamnă.

Sursa foto facebook Monica Macovei Sursa foto facebook Monica Macovei

Anunţul a fost făcut într-un film postat pe site-ul www.MacoveiPresedinte.ro, principala temă a discursului fiind lupta anticorupție. De altfel, Monica Macovei, fost ministru al Justiției, este cunoscută drept artizanul Agenției Naționale de Integritate și principala voce împotriva corupției.

Macovei expune motivele pentru care a luat această decizie, după ce a fost refuzată de PDL în competiţia pentru Palatul Cotroceni. De asemenea, europarlamentarul PDL se arată nemulţumită de „oferta“ de candidaţi la prezidenţiale.


La alegerile interne ale PDL, Monica Macovei a candidat împotriva actualului președinte Vasile Blaga şi împotriva Elenei Udrea, actualul lider al PMP.

În ciuda neînţelegerilor cu actuala conducere, Macovei nu a plecat din PDL, pentru a nu pune în pericol unitatea partidului. Mai mult, la alegerile europarlamentare, ea a câştigat un nou mandat sub sigla acestui partid, principala temă a campaniei fiind lupta împotriva corupţiei.


Ce spune Băsescu

Înainte ca Macovei să facă acest anunţ, preşedintele Traian Băsescu a declarat că pentru el nu este „nicio surpriză“ că Monica Macovei îşi anunţă candidatura la alegerile prezidenţiale, arătând că nu s-a împăcat cu europarlamentarul PDL, dar şi că nu i se pare corect să continue procesul de rupere şi distribuire a voturilor.

„Nu poţi să fii atât de demagog încât să mă acuzi de ceva ce tu ştii că-i scris de un ministru al Justiţiei, modul cum se numesc procurorii. Şi asta mi-a arătat carierism. Cum nu pot să nu observ că a fost în stare de profunde compromisuri în interiorul PDL ca să-şi atingă obiectivul de a fi europarlamentar. Acum are garantată pensia de 4.000 de euro după ce termină şi al doilea mandat şi sigur venim şi la prezidenţiale că vrem să ne jucăm“, a spus Băsescu, acuzând-o pe Macovei de lipsă de caracter.


Filmul prin care Monica Macovei îşi anunţă candidatura la prezidenţiale poate fi văzut aici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter