Politică

Traian Băsescu, despre propunerile pentru Buget și Cultură: În principiu le voi respinge. Poate își retrag ei candidatura

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, în cadrul emisiunii „Evenimentul Zilei” difuzată de B1 Tv, că „în principiu” va respinge propunerile de miniștri făcute de premierul Victor Ponta pentru Buget și Cultură.

„Poate își retrag ei candidatura, poate cei doi își dau seama că e căciula prea mare pentru portofoliile celor doi”, a spus Băsescu.

„Voi avea o poziție marți sau miercuri pentru a-i da premierului timp să facă alte propuneri. Este rușinea premierului să propui asemenea candidați pentru cele două ministere. Mai aștept până mâine în speranța că Ponta nu înțelege că un ministru nu poate fi un domn care s-a ocupat de Casa de Cultură a Studenților și o doamnă care nu știe limba română. Nu am ce face, în principiu îi voi respinge. Poate acești oameni își dau seama și nu doresc să fie respinși cu eticheta de necorespunzător. Nu pot fi renumiți ca miniștri”, a mai spus președintele.

„Putea să vină Ponta, la câtă minte are, să-l pună pe domnul de la Buget la Cultură și pe doamna de la Cultură la Buget”, a adăugat Traian Băsescu.

abonare newsletter