monitorulcj.ro Menu
Politică

Seplecan: PSD vrea „să fure” Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj

Consilierul judeţean liberal Mihai Seplecan susţine că social democraţii vor să privatizeze Aeroportul Internaţional din Cluj.

Într-un comunicat de presă, Seplecan spune că s-a văzut „obligat să fac această declarație publică” având în vedere că este vorba de strategia de dezvoltare a județului, care depinde în mare măsură de beneficiile și oportunitățile de investiții favorizate de existența Aeroportului Internațional Cluj.

Acesta s-a arătat deranjat de felul în care consilierii județeni ai PSD au ales să gestioneze această situație, dar mai mult decât atât, de felul în care Victor Ponta, liderul PSD, a adus în discuție problema Aeroportului din Cluj-Napoca.


“Toate investițiile făcute în acest obiectiv, cu începere din 2004, s-au dovedit bune – Aeroportul deținând la ora actuală o bine-meritată notorietate pozitivă, pe care, din interese pe care le bănuiesc personale, consilierii județeni ai PSD Cluj vor să o transforme într-una negativă. «Știu câți bani trebuie să investim pentru ca să avem la Cluj aeroport», a declarat premierul Victor Viorel Ponta marți, la Craiova, în timp ce își lansa candidatura la președinția României. Dacă șeful Partidului Social Democrat, șeful Guvernului, știe de la Craiova câți bani îi trebuie Aeroportului Cluj-Napoca pentru a nu fi băgat forțat în faliment, pentru ce motive refuză consilierii județeni ai acestui partid rezolvarea unui credit angajat pentru plata unor lucrări efectuate în incinta Aeroportului?" spune Seplecan în documentul citat.

Totodată, prin acelaşi document Seplecan i-a atacat dur pe consilierii judeţeni PSD.


"M-am tot întrebat, analizând firul evenimentelor care au dus la acest impas, care ar fi motivația pentru care consilierii judeteni ai PSD sunt atât de înverșunați în a mima că vor să respecte legea, că nu mai fac un pas fără avizul DNA, de parcă această instituție a statului se ocupă și de administrație, nu numai de stârpirea celor corupți? Care ar fi miza pentru care își permit să-i sfideze pe cei 1 milion de pasageri care, anual, pășesc pe această poartă a județului, pentru ce s-ar lepăda cu atâta ușurință de anii de investiții făcute din banii contribuabilului clujean?", a mai spus acesta.

Tot Seplecan are şi răspunsul.


"Nu există decât un răspuns: interesul, altul decât cel al clujenilor. Încep să cred că falimentarea Aeroportului Internațional Cluj este făcută deliberat cu scopul ca acesta să fie scos din patrimoniul Consiliului Județean Cluj și dat pe trei lulele, trei surcele, vreunui om de afaceri apropiat de interesele financiare ale PSD", a precizat Seplecan.

Seplecan este de părere că toţi consilierii judeţeni de la PSD "încearcă să-și tragă în piept chiar șeful de partid". "Cât de mare ar fi beneficiul lor personal de-și permit să treacă chiar peste știința propriului lor șef, asta numai organele abilitate ale statului sunt în măsură să ne răspundă. Dacă tot este să nu facem nici un pas fără avizul DNA", conchide acesta.


Articol scris de Ana Racheleanu, studentă la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

 

Etichete: mihai seplecan psd