monitorulcj.ro Menu
Politică

Macovei: Orice oră în care ministrul Cazanciuc rămâne în funcție este catastrofală pentru justiție și distruge imaginea României

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, nu și-a dat încă demisia, deși este evident că a mințit atunci când a negat că a propus-o pe Elisabeta Ponea să ocupe o funcție de conducere în DNA, la solicitarea baronului Duicu, trimis în judecată pentru fapte de corupție, arată europarlamentarul Monica Macovei.

„Este grav că un ministru al Justiției a răspuns solicitării baronului Duicu, trimis în judecată pentru trafic de influență, dare de mită și primire de foloase necuvenite. Este și mai grav când același ministru minte în legătură cu faptele sale, negând că ar fi propus-o pe Elisabeta Ponea pentru o funcție de conducere în DNA.

Robert Cazanciuc trebuie demis urgent din funcție, pentru că justiția nu poate fi condusă de un ministru care minte și față de care există suspiciuni grave de corupție.
Consiliul Superior al Magistraturii este, de asemenea, obligat să verifice și să clarifice această situație, cât timp există comunicări oficiale ale CSM prin care se neagă primirea din partea ministrului Cazanciuc a propunerii ca Elisabeta Ponea să fie numită în funcție de conducere. Or, cererea ministrului Cazanciuc adresată CSM, în legătură cu numirea Elisabetei Ponea, a fost publicată în presă. De ce l-ar acoperi CSM pe ministrul Cazanciuc? Și pe cine acoperă, la rândul lui, Robert Cazanciuc?“, spune Macovei.