Politică

Seplecan acuză Consiliul Judeţean că iroseşte banii publici

Consilierul judeţean Mihai Seplecan o acuză pe Simona Gaci, secretarul judeţului, că iroseşte banii publici angajând un avocat în procesul cu Prefectura. Mai mult, Seplecan spune că va cere demisia acesteia, precum şi a şefului Serviciului Juridic, Ştefan Iliescu, când va reveni la conducerea Consiliului Judeţean.

Mai exact, Consiliul Judetean vrea să angajeze un jurist în dosarul privind actiunea în contencios administrativ iniţiată de Prefectura Cluj pentru anularea hotărârilor de consiliu judetean, prin care social democratul Ioan Oleleu a fost eliberat din funcţia de vicepreşedinte al forului Judeţean, iar liberalul Mihai Seplecan a fost ales în locul său. Secretarul judeţului  Simona Gaci şi Serviciul Juridic, consideră că cele două hotărâri sunt nelegale.

Argumentele lui Seplecan

Mihai Seplecan nu susţine însă acest proiect pe care de altfel, spune că nu îl va vota.


„Nu sunt de acord cu angajarea din exterior a unui avocat sau casa de avocatură care să fie plătiţi din bani publici, cât avem un secretar al judeţului şi 9 jurişti angajaţi pe bani publici!

Ei justifică neimplicarea lor prin faptul că au dat aviz negativ, considerând că acele hotărâri nu sunt legale, şi ar fi într-o stare de conflict de interese şi nu pot reprezenta Consiliul Judeţean împotriva Prefecturii. Nu zic, poate au sau poate nu au dreptate, faţă de legalitatea proiectelor.


Dar îi acuz de tăinuire a peste 150 de proiecte introduse pe ordinea de zi, în ultimii doi ani la care ei nu au luat atidudine sau poziţie, chiar dacă sunt plătiţi pentru aşa ceva şi sunt garantul legii în CJ. Iar dacă zic că nu au tăinuit acele ilegalităţi înseamnă că sunt incompetenţi, şi nu merită serviciul pe care îl ocupă“, spune Seplecan.

Liberalul mai spune că atunci când va reveni la şefia CJ Cluj, va cere demisia celor doi. „Pentru toate acestea, ori tăinuire de ilegalităţi ori incompetenţă, cer atât secretarului judeţului cât şi şefului de la juridic să îşi dea demisia. Dacă voi reveni în acea poziţie nu voi putea lucra cu oameni care ascund ilegalităţi. Mă pot gândi că şi eu sunt sabotat sau că nu voi fi informat clar asupra tuturor deciziilor pe care le voi adopta. Exact cum ei nu au sesizat nici conducerea consiliului, nici consilierii, nici prefectura timp de doi ani !“, mai spune Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter