Politică

PNL Cluj-Napoca cere transparență în privința petrecerii pensionarilor

PNL Cluj-Napoca solicită primarului Emil Boc transparență în criteriile de selecție ale persoanelor care vor participa la petrecerea pensionarilor, organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Vârstnicului în data de 1 octombrie.

Într-un comunicat de presă, PNL Cluj-Napoca explică faptul că doar 2.000 de pensionari vor lua parte la acest eveniment, iar pentru a evita „situaţia din anii trecuţi când criteriile de selecţie a participanţilor au fost neclare şi ţinute la secret, iar petrecerea devenea una a membrilor şi simpatizanţilor de partid”, Ioan Bîldea, vicepreședintele PNL Cluj-Napoca, consideră că ar fi necesară stabilirea criteriilor de selecţie din timp, astfel încât toţi cei interesaţi să fie informaţi despre acest aspect.

„Anul trecut, deşi am solicitat insistent precizarea din timp a criteriilor, Primăria Cluj-Napoca a oferit doar în ultimul moment informaţii în acest sens, dar a fost prea tarziu pentru a se mai face o selecţie transparentă. Conform municipalităţii clujene, criteriul de bază a fost ordinea crescătoare a cuantumului venitului lunar al pensionarilor înscrişi în cluburile din subordinea instituţiei. Vă solicit ca procedura de selecţie să fie finalizată cu cel puţin o săptămâna înainte de eveniment şi nu cu câteva ore.  De asemenea, lista trebuie publicată pe site-ul primăriei. Aşa vom evita orice discuţie neplacută pe marginea acestui subiect”, a subliniat vicepreședintele Bîldea.


În cursul săptămânii trecute în cadrul şedinţei Consiliului Local s-a aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre referitor la alocarea a 150.000 lei pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Vârstnicului.

Articol scris de Radu Bărăian, student la Jurnalism, FSPAC-UBB, anul II

abonare newsletter