monitorulcj.ro Menu
Politică

Boc: Mutarea de către Traian Băsescu a arhivei personale de la PDL este un lucru firesc

Fostul premier Emil Boc consideră că decizia preşedintelui Traian Băsescu de a-şi muta arhiva personală din sediul PDL la PMP este „un lucru firesc şi normal“.

„Este vorba de arhiva personală, ca orice preşedinte de partid sau primar, ai o arhivă personală pe care o deţii şi o menţii acolo unde doreşti. Arhiva personală este personală şi aparţine deţinătorului ei, unde şi-o ţine sau unde şi-o transferă este o decizie personală. Sunt documente de lucru, documentele tale prin care ai luat decizii. Faptul că decide să fie transferată dintr-o parte în alta este o decizie personală şi absolut normală. Nu este nimic special, este un lucru firesc şi normal“, a spus Emil Boc.

Vă reamintim, preşedintele Traian Băsescu declara, sâmbătă, la Sinaia că şi-a luat arhiva personală - cu documente din perioada în care era ministru al Transporturilor şi apoi primar - din sediul PDL din Modrogan 1, spunând că o va muta la PMP.


Traian Băsescu spunea că şi-a luat arhiva din Modrogan, fiindu-i teamă că va veni Crin Antonescu în biroul respectiv.

„Încă era o legătură a mea cu partidul, ştiam că o să o iau cândva, nu eram hotărât să o iau atât de repede, însă, aflând concesiile uriaşe şi modul în care PDL a fost pus pe tavă, am hotărât să o iau ieri (vineri - n.r.) şi o s-o mut la PMP“, adăuga Traian Băsescu.


Preşedintele Traian Băsescu lăsase circa 10-15 cutii cu documente în sediul PDL din Aleea Modrogan 1, declarau, duminică, pentru Mediafax, surse din partid, care nu au putut preciza însă despre ce documente ar fi vorba.