Politică

Klaus Iohannis, desemnat candidatul PNL la Preşedinţie. Cum au votat liberalii clujeni

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, de Delegaţia permanentă, drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

 Iohannis a obţinut un număr de voturi aproape dublu faţă de Antonescu, din partea membrilor Delegaţiei Permanente.

Pentru Klaus Iohannis au optat 110 membri ai Delegaţiei Permanente, în timp ce pentru Crin Antonescu au votat doar 55.


Diferenţa de voturi dintre Crin Antonescu şi Klaus Johannis nu a fost o surpriză, sondajul intern al PNL dându-l favorit pe primarul Sibiului încă de zilele trecute. Delegaţia PNL Cluj a optat pentru Johannis, în proporţie de 90%, pentru că acesta „are toate şansele să devină preşedinte“. Johannis ar urma să intre într-un alt sondaj, cu candidatul PDL la prezidenţiale, pentru desemnarea unui singur candidat după ce alianţa dintre cele două partide va fi încheiată.

Johannis, candidatul dreptei

Conducerea PNL Cluj a susţinut încă de zilele trecute că votul de la Cluj va fi unul majoritar în favoarea lui Johannis. Secretarul general al organizaţiei judeţene a PNL Mihai Seplecan are încredere că Johannis va fi şi candidatul dreptei la prezidenţiale. „Votul PNL Cluj a fost în proporţie de 90% pentru Johannis. Aşteptăm congresul de la sfârşitul săptămânii, în privinţa fuziunii cu PDL. Dar sunt convins că Johannis va fi şi candidatul dreptei la alegerile din noiembrie“, a spus Seplecan.


Invitaţie pentru Johannis

O poziţie diferită a venit, încă de săptămânile trecute, din partea deputatului Radu Zlati, cel care a reuşit să câştige un mandat de deputat sprijinit de Antonescu. Parlamentarul de Gherla a susţinut desemnarea lui Crin Antonescu pentru poziţia de candidat la prezidenţiale şi l-a invitat pe Johannis să se retragă din cursa pentru Cotroceni. Convins de succesul unui tandem Iohannis-Antonescu, Zlati a spus chiar că Antonescu ar trebui să fie candidatul partidului pentru prezidenţiale, iar Iohannis să rămână preşedinte al PNL si viitor premier dacă Antonescu ajunge la Cotroceni.

Toată lumea este fericită

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a susținut că „toată lumea este fericită“, după votul din Delegația Permanentă a PNL, dar că nu a fost încă cucerit de proiectul Klaus Iohannis, pentru că acesta nu există, este în formare. 


„Toată lumea este mulțumită, domnul Iohannis pentru că a fost desemnat, partidul pentru că a făcut desemnarea și eu pentru că ceea ce am solicitat, și anume, această pronunțare printr-un vot clar, corect, exact, elegant s-a făcut și vedeți înainte“, a spus Crin Antonescu.

Referitor la o eventuală susținere pentru Klaus Iohannis, Antonescu a spus: „Atâta timp cât sunt membru al PNL, cu atât mai mult ca fost președinte, evident că știu ce am de făcut“, a mai spus Crin Antonescu.


„Eu cred că este un scor normal, în limitele normalului pentru câștigător. Ce voiați, chiar să nu voteze nimeni cu mine?“, a completat fostul lider al PNL.

abonare newsletter