Politică

Consilierii judeţeni acuză conducerea aeroportului de lipsă de transparenţă

Consilierii judeţeni PSD acuză conducerea Aeroportului Internaţional Avram iancu de lipsă de transparență. „Nu mai mergem pe încredere“, spune liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, care a precizat astăzi că aceştia au formulat câteva întrebări pentru conducerea aeroportului.

„Cred că toţi cei care în acest moment aruncă cu noroi către Consiliul Județean ar trebui să știe niște lucruri foarte clare. Deocamdată, dacă luăm cifrele din ultimii ani, CJ a avut ca prioritate numărul unu dezvoltarea Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj și este un lucru care se dovedește valabil prin cifre”, a declarat Lăpușan.

Astfel, acesta arată că pentru 2012, au fost aproape 69 de milioane lei decontați către aeroport. În 2013 și 2014 au fost aproape 81 milioane, respectiv 53 milioane lei decontați pentru investiții. Sumele acordate au fost folosite pentru terminale, pistă, exproprieri, ajungând la un total de 215 milioane de lei.

Lăpuşan a mai spus că nu va fi retras sprijinul financiar, dar că nu se va mai merge „pe încredere“.
De aceea, consilierii PSD au câteva întrebări pentru conducerea aeroportului.


„Vrem să știm exact care sunt datoriile aeroportului la această dată și vrem o situație clară asupra sumei datorate și defalcarea ei pe anumite categorii de lucrări.

S-au încheiat în timp mai multe acte adiționale de către conducerea Aeroportului. Se vorbește că sunt 26 de acte adiționale la construcția pistei. Vrem să știm care sunt motivele care au dus la semnarea acestor acte adiționale și cu acordul cui s-au făcut aceste modificări, pentru că în plenul CJ nu s-a votat niciodată așa ceva.


A treia întrebare: Inițial contractul de construire a noii piste prevedea ca plata să se facă la trei ani de la începerea lucrărilor, ulterior acest lucru a fost modificat prin act adițional. Dorim să știm cu acordul cui s-a făcut această modificare și de ce“, a mai spus Lăpușan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter