Politică

PDL se pregăteşte de convenţie

Democrat liberalii se întâlnesc, în 26 iulie, în cadrul Convenţiei partidului, pentru „a bate în cuie“ fuziunea cu liberalii, după ce zilele trecute, liderul PDL Vasile Blaga a anunţat că noul partid se va numi PNL.

Fuziunea ar urma să aibă loc în trei etape, fiind programată să se finalizeze în anul 2017.
Astfel, noul partid va fi înregistrat la inceputul lui 2015, iar PNL şi PDL urmează să intre în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014 ca alianţă, nemaiavând timp să se înregistreze ca partid.

Alianţa electorală se va înregistra la 8 septembrie, iar candidatul la preşedinţie trebuie înregistrat la 15 septembrie.
Chiar dacă liderul PDL Vasile Blaga a anunţat că noul partid se va numi PNL, nu toţi democrat liberalii au fost pe deplin de acord cu acest lucru, invocând pierderea identităţii partidului.  Astfel, fostul preşedinte democrat-liberal Emil Boc a subliniat zilele trecute că numele PNL pentru PDL este „nedrept cu membrii de partid obişnuiţi“, care nu doresc „topirea“ PDL în PNL, el apreciind că ar mai trebui aşteptat cu numele noii formaţiuni de dreapta. Acelaşi lucru l-a susţinut recent şi liderul PDL Cluj, Daniel Buda, care preciza că nimeni nu îşi doreşte ca „PDL să se tranforme în PNL“ şi că opinia majoritară este ca noua formaţiune de dreapta să aibă o altă denumire.


Cine va lua locul PDL pe scena politică

Cine va lua însă locul PDL, pe scena politică? Liderul PMP Elena Udrea spune că prin topirea PDL în PNL rămâne pe scena politică un loc „care este al nostru“, al Mișcării Populare. „Este un loc pe care-l merităm“, a spus liderul PMP, adăugând că PMP este partidul care-și propune să continue lupta pentru independența justiției și pentru depolitizarea instituțiilor statului.

Elena Udrea a acuzat conducerea actuală a PDL, afirmând că e una „slabă, care a prăbușit pur și simplu partidul la alegerile din 25 mai 2014“. Ea a criticat „topirea“ PDL în PNL, văzută drept o modalitate comodă prin care șefii PDL au evitat răspunderea pentru eșec.

Ultimele Stiri
abonare newsletter