Politică

Raportul Crin-Iohannis din sondajul PNL. Cum vor vota liberalii clujeni

Liberalii se pregătesc pentru şedinţa crucială a Delegaţiei Permanente în care se va vota candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, cei doi concurenţi fiind Crin Antonescu şi Klaus Iohannis.

Surse din partid au relatat pentru stiripesurse.ro că în cursul acestei seri va avea loc o întâlnire preliminară între Crin Antonescu, Klaus Iohannis, dar şi alti lideri-cheie ai PNL, în care se va pune sondajul pe masă, se vor prezenta datele acestuia şi candidaţii vor avea răgaz până mâine să-şi pună la punct ultimele elemente ale strategiei.

În partid se avansează în acest moment două variante. Unii spun că raportul Crin – Iohannis este tranşant, de 30 la 70, alţii sustin că scorul e mai strâns, de 40-60.


Majoritatea liderilor PNL consultaţi de stiripesurse.ro sunt însă de părere ca Iohannis va câştiga oricum.

Surse din partid spun că la sedinţa Delegaţiei Permanente a PNL de luni , în care se va vota candidatul, cel mai probabil ambii candidaţi vor cere vot deschis şi că de obicei unii din partid vor absenta ca să nu fie acuzaţi ulterior că au trădat.


Surse din PNL vehiculează şi altă variantă, cea în care Antonescu ar urma să ceară de fapt un vot secret, pentru că la un vot la vedere, liberalii vor vota cu Iohannis de frică.

Cum votează liberalii clujeni

La şedinţa liberalilor de luni ar trebui să participe şi parlamentarii clujeni, respectiv europarlamentarul Norica Nicolai, precum şi liderul interimar al PNL Cluj Marius Nicoară şi secretarul general al partidului, Mihai Seplecan.


Nicoară spune că nu ştie încă cum va vota şi că va lua o decizie în funcţie de rezultatele sondajului intern. „Nu ştiu încă cum voi vota, până nu văd rezultatele sondajului nu pot să spun exact. Adică, una este să fie diferenţe de câteva procente între cei doi şi alta este să fie diferenţe de zeci de procente“, a spus Nicoară.

„Voi vota cu Klaus Johannis, cred că în acest moment cele mai mari şanse pentru câştigarea alegerilor le are Johannis. Nu votez împotriva lui Crin Antonescu pentru că nu m-a susţinut pentru a obţine un colegiu de deputat sau pentru că nu m-a susţinut în lupta cu Uioreanu pentru preşedinţia PNL Cluj. Votez cu Johannis pentru capacitatea organizatorică pe care o are, pentru că a dovedit că este un om care nu dezbină, ci dimpotrivă, este organizat, strategic şi am încredere că poate câştiga alegerile prezidenţiale“, a spus, la rândul său, Mihai Seplecan, secretar general al PNL Cluj. 


Invitaţie pentru Johannis

O poziţie diferită a venit, încă de săptămâna trecută, din partea deputatului Radu Zlati. Parlamentarul de Gherla a susţinut desemnarea lui Crin Antonescu pentru poziţia de candidat la prezidenţiale şi l-a invitat pe Johannis să se retragă din cursa pentru Cotroceni. Convins de succesul unui tandem Iohannis-Antonescu, Zlati a spus chair că Antonescu ar trebui să fie candidatul partidului pentru prezidenţiale, iar Iohannis să rămână preşedinte al PNL si viitor premier dacă Antonescu ajunge la Cotroceni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter